Meesweg

Meesweg, AlmereDe Meesweg op weg terug van het Cirkelbos. Ondanks dat het al tegen tienen liep was er nog voldoende mist om mooie zachte belichting te geven. Wat een heerlijke ochtend.

Sinds Olympische Spelen volg ik het weblog van Vincent Laforet. Als professioneel fotograaf voor onder andere Newsweek gaf hij een uitgebreide blik achter de schermen van een professionele sportfotograaf. Opvallend was zijn grote interesse voor techniek. Recent was hij op bezoek bij Canon USA en kwam toevallig de nieuwe EOS 5D mkii prototypes tegen die toen net werden uitgepakt. Hij kreeg het voor elkaar er eentje een paar dagen te lenen en daarmee een Full HD videoproject mee op te zetten. Hij noemt de camera een revolutie, niet eerder was voor zo’n lage prijs een professionele videoproductie op te zetten met objectieven van absoluut topniveau. Hij gebruikt dan ook zijn volle arsenaal aan lenzen, waaronder een 7.5mm fisheye lens.

Canon USA heeft de video vandaag geplaatst en het is absoluut spectaculair wat deze camera zonder enige bewerking produceert. En dan te bedenken dat hij slechts enkele dagen had om het voor te bereiden en ook uit te voeren, inclusief helikopter vluchten. Er is ook een behind the scenes video.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , .

2 Responses to Meesweg

  1. Nathalie says:

    Geweldige foto en inderdaad fantastisch licht. Dit zijn de momenten die we koesteren op een dag.

  2. Richard says:

    Ik heb net ook die HD video gezien, en WOW… ik ben verliefd, voorheen veel video gedaan en die nieuwe 5D mkII is echt helemaal geweldig…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *