Ruïne van Almere

Meer Ruine van Almere foto’s kun je hier vinden.

Ruine van AlmereAls je op de A6 richting Lelystad rijdt vanuit de richting Muiden dan kom je aan de rechterkant van de weg het Kasteel Almere tegen. In 1999 had men het plan om een kasteel te bouwen in Almere om te dienen als trouwlocatie en congrescentrum. Op 15 september 2000 werd de eerste paal geslagen. Toen werden de kosten ingeschat op 60 miljoen gulden, dit werd later 120 miljoen gulden. Vanwege geldgebrek werd het project in 2002 stilgelegd en werd het eigendom van de Rabobank.

Tot 2005 is er niets meer mee gebeurd, daarna is het opgekocht door ‘Gravin’. Gravin heeft de plannen voor een trouwlocatie nieuw leven ingeblazen en daarnaast ook plannen gemaakt voor onder andere een restaurant en een feestzaal. Op het kasteelterrein wil de onderneming (zorg)woningen, winkeltjes, recreatie en horeca laten verschijnen. De plannen zijn begin dit jaar door het gemeentebestuur van Almere afgewezen, zij zien liever een groene, open en landschappelijke uitstraling voor het gebied. Daarnaast is nog niet duidelijk wat de status van het gebied wordt als de A6 verdubbeld wordt.

Voorlopig is Almere, voor zover ik weet, dus nog steeds de enige 30 jaar oude stad met een eigen kasteel ruine.

Geplaatst in Almere en getagged met , , , .

4 Responses to Ruïne van Almere

  1. Jordi says:

    Dit plan heb ik altijd al zo’n ontzettende onzin gevonden. De romantiek van een kasteel is toch juist dat het zo oud is? Een grotere paradox dan een nieuwbouwkasteel bestaat niet.

  2. Interessant is ook nog te vermelden dat ze om het kasteel in Almere te kunnen bouwen ‘kloostermoppen’ uit Hongarije hebben laten komen. 600.000 waren er op het terrein bij de presentatie. De stenen zijn afkomstig van 3 kasteelru?nes die gesloopt werden. Dat is die gelige rand die je tot ongeveer de halve hoogte ziet.

  3. Ondanks dat die niet af is vind ik hem wel erg mooi!

  4. danny says:

    Toch eens proberen om een zonsopkomst/ondergang in het kasteel te vangen… :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *