Gooimeerkoet

Gooimeerkoet

Grote paniek onder de Meerkoet populatie op het Gooimeer gisteren toen ik bij de Stichtsebrug foto’s nam. Misschien ook wel terecht, er lagen er drie dood op de waterkant waarschijnlijk door de vrieskou.

Tegenlicht

Normaal gesproken zorgt een fotograaf ervoor dat het licht, de zon, aan de zijkant of achter de fotograaf is. Hierdoor is het onderwerp goed belicht en zie je veel detail. Tegen het licht in fotograferen wordt afgeraden, omdat de camera door het vele licht de neiging heeft het onderwerp te onderbelichten waardoor er een (ongewenst) silhouet ontstaat. Maar juist door tegen het licht in te fotograferen – tegenlicht- zijn schitterende en afwisselende resultaten te boeken. Dit nieuwe artikel op DigitaleFotografietips.nl gaat daar verder op in.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , .

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *