Winters Vondelpark

Winters Vondelpark

Vanochtend was het een schitterend zicht in de trein vanuit Almere, rond Weesp schitterende wit uitgeslagen bomen. Dat deed mij besluiten om nog even het Vondelpark aan te doen voor naar het werk te gaan, helaas was het daar minder mooi, maar toch een aparte sfeer zo vroeg in de ochtend.

Eindelijk, eindelijk, het is weekend! En er is nog steeds ijs! Dit weekend ben ik dan ook van plan een aantal fijne plekjes op te zoeken om te genieten van het unieke winterweer dat we nu al een week hebben. Het ideale moment voor de kerstfoto’s van december 2009 ;)

De automatische belichtingsmeter van een camera is zo ingesteld dat deze altijd op zoek gaat naar 18% grijs voor een neutrale belichting. Op het moment dat er erg veel heldere sneeuw in het beeld zit heeft de camera de neiging om te onderbelichte. Dit onderbelichten betekent dat een deel van het licht van de sneeuw niet op de sensor valt, waardoor je sneeuw er grijs uit komt te zien. Om toch goede winterfoto���s te schieten moet je dit handmatig compenseren. Overbelicht de foto met +0,5 tot +1,5 (lichtmeter indicator op de camera naar de +/rechterkant van de lichtmeter schuiven) om de sneeuw wel wit te laten worden.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , .

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.