Gestrand

Gestrand

Een vastgevroren boot op het Ijmeer, bij Durgerdam (Noord-Holland). Ik hoop dat jullie vandaag ook kans hebben gezien even ‘buiten te spelen’.

Vanochtend rond 09.00u stond ik op de Durgerdammerdijk uit te kijken over het Ijmeer. Had er eigenlijk iets eerder willen zijn, maar het krabben van de autoruit duurde iets langer dan gehoopt (krijg je als je doordeweeks niet met de auto op pad gaat, dan krijgt het goed de kans te hechten). Toch was het een perfecte ochtend. Schitterend helder koud weer, maar door het zonnetje erg aangenaam.

Via Durgerdam naar Uitdam gereden en daar een half uur op het ijs gelopen, mooi glad, superijs. Het begon toen al gezellig druk te worden met de schaatsers. Vervolgens doorgereden richting Monickendam om proberen Ijszeilers te fotograferen op de Gouwzee, maar het was daar zo druk in het dorp dat ik onmogelijk een parkeerplekje kon vinden. In de hoop meer te kunnen doen richtingen Volendam gereden, maar daar was minder ijspret.

Op de weg terug was het enorm druk, veel mensen waren op weg naar toertochten en dat kunnen de smalle provinciale weggetjes niet aan. Als het morgen weer van dit soort weer is dan het advies om voor 12 uur op pad te gaan.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , .

2 Responses to Gestrand

  1. Ad Ebbeling says:

    Prachtige foto, lijkt mij een bijzondere ervaring om op die boot te zitten.

    Jammer dat je de Ijszeilers niet hebt kunnen fotograferen, vorig weekend was het namelijk een stuk minder druk.

  2. Thx, ik hoop dat ze er al afgewandeld/afgehaald zijn ;) Vandaag zag ik bij de Oostvaardersdijk een schip dat schuin in het ijs was gevroren (gelukkig niet een deel over ‘water’), ook apart.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *