Uitdam

Uitdam

Afgelopen zaterdag reed ik langs de rand van het Ijmeer vanaf Durgerdam naar Volendam op zoek naar mooie winterse plaatjes. Onderweg kwam ik Uitdam tegen, een klein plaatsje met een rij huizen langs beide zijden van de weg, ingeklemd tussen de Uitdammerdijk aan de Ijmeer kant en een groot meer, het Uitdammer Die.

De weg stond vol met auto’s van mensen die daar aan het schaatsen waren. Ik besloot de auto ook aan de kant te zetten en me op het ijs te begeven. Ik heb helaas geen schaatsen meer, maar lopend was ook prima te doen. De ijslaag was fantastisch, heerlijk glad en de sfeer, inclusief “koek en zopie” was geweldig.

Voor het beeld van de ‘skyline’ van Uitdam heb ik gebruik gemaakt van de lijnen die de schaatsen in het ijs hebben gezet, ze leiden het oog over de gladde ijsvloer naar de huizen aan de kant. De lijnen zijn belangrijk gemaakt door een laag standpunt te kiezen waardoor het ijs veel ruimte inneemt op de foto. Een groepje schaatsers, geplaatst rond het snijpunt van het denkbeeldige boter-kaas grid dat je over de foto kunt plaatsen, voegt extra interesse toe aan het beeld. Een puur Hollandsch plaatje.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , .

3 Responses to Uitdam

    Geef een reactie

    Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.