Gouwzee

Gouwzee

De weg langs het Ijmeer volgend kom je uiteindelijk bij Marken uit. Rechtsaf de dijk af richting Marken, linksaf richting Monickendam en Volendam. Tussen Marken, Waterland en Volendam in ligt het water de Gouwzee.

Het is lang geleden dat dit water is dichtgevroren, op 10 januari was dit wel het geval. Toch waarschuwden de gemeenten met lichtkranten om niet het ijs op te gaan, het was nog erg onbetrouwbaar. Je hebt echter altijd ondernemende types.

De foto is genomen vanaf de dijk bij de picknickplaats op weg naar Monickendam. Je kon daar over de immense vlakte kijken. Om wat interesse aan het beeld toe te voegen heb ik gewacht tot er een paar schaatsers langskwamen.

De uitsnede van deze foto heb ik achteraf aangepast. In eerste instantie waren de schaatsers ongeveer in het midden geplaatst. Er was wel genoeg ruimte aan de rechterkant om ze het ‘beeld uit’ te laten schaatsen, maar door de uitsnede nog wat aan de passen krijgen ze nog meer ruimte. Dit is een goed gebruik bij foto’s met een onderwerp in beweging, die wil je niet opsluiten door de rand van de foto erg dicht bij het onderwerp te hebben waardoor de beweging wordt afgeblokt.

Prijsverhogingen

Het ziet er naar uit dat de camerafabrikanten binnenkort hun prijzen gaan verhogen ten gevolge van de sterk dalende wisselkoers van de Japanse Yen ten opzichte van andere valuta. Op Tweakers.net wordt melding gemaakt dat Nikon dit recent heeft laten weten aan de resellers. Misschien toch nog maar even snel dat ene objectief oppikken?

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , .

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.