Schuurtje

Schuurtje

Op weg naar het ijs bij Uitdam kwam ik ook dit schuurtje tegen, erachter zie je wat schaatsers bezig. De verschillende kleuren in het hout en de zon die het schuurtje uitlicht trokken mijn aandacht.

Ik heb expres de lantaarnpaal in het beeld gezet, zo dicht mogelijk op één van de ‘derdenregel’ snijpunten. De lantaarnpaal trekt het oog richting schuurtje, verder geen idee waarvoor de kabel wordt gebruikt.

Waterland in de achtertuin van Amsterdam is een speeltuin voor fotografen die op zoek zijn naar de echte Nederlandse sfeer. Pittoreske dorpjes, mooie slootjes en smalle weggetjes. Met dit soort winters ideaal. Ik hoor dat het in de zomer best druk kan zijn op de smalle weggetjes, ik weet niet of het dan net zo aangenaam is.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , .

2 Responses to Schuurtje

 1. Marguerite says:

  Hallo Kenneth,
  wil je nog eens de ‘derdenregel’ snijpunten uitleggen? Heb ik blijkbaar gemist
  alvast dank,
  Marguerite

 2. Excuses Marguerite. De onderwerpen op een foto worden vaak op 1/3e of 2/3e van de foto geplaatst zijn. Dit is expres zo gedaan en heet de regel van derden. Zo werkt het: teken in gedachten een boter kaas en eieren speelveld over je beeld heen (twee lijnen verticaal en twee horizontaal op gelijke afstand) en probeer het onderwerp op of dicht bij ??n van de vier snijpunten te plaatsen. Als je gebruik maakt van deze regel ervaart het menselijk oog de foto als meer gebalanceerd en natuurlijker.

  Op DigitaleFotografieTips.nl heb ik een uitgebreid artikel staan met veel voorbeelden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *