Camera gerepareerd

Camera gerepareerd

Langzaam komt er steeds meer bebouwing op de dorre vlakte Almere-Poort. Over een paar jaar wordt de aandacht alweer verlegd naar twee nieuwe stadsdelen Almere-IJland en Almere-Oosterwold.

Vandaag, dankzij ROFA Repair in Den Haag, mijn gerepareerde camera terug ontvangen, hij voelt weer als nieuw. De beschadiging op het sensor filter is weg doordat deze is vervangen en ze hebben ongevraagd meteen ook de stofjes uit de zoeker geblazen (die zie je niet op de foto’s, maar bij het maken van de compositie zitten ze wel in beeld). Super service.

Ben vandaag ook bezig geweest met het zoeken naar een online opslag oplossing en zo bij Jungledisk uitgekomen. Deze biedt een grafische interface voor het uploaden van data naar het Amazon S3 platform.

Ruim 290GB aan RAW fotobestande opslaan wordt echter wel een beetje begrotelijk, ondanks de $0,18 per GB per maand die Amazon rekent, dus ik heb er voor gekozen in eerste instantie de .DNG bestanden van foto’s met vier sterren (geschikt voor Flickr en mijn fotoblog) in Lightroom daar te parkeren. Totaal bijna 30GB. Ik hoop deze backup nooit nodig te hebben.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , .

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *