Glenfinnan church HDR

Op weg naar Mallaig kom je ook langs Glenfinnan Monument, de plek waar Bonnie Prince Charlie de vrijheid uitriep aan het begin van een niet geheel geslaagde campagne tegen de Engelsen. Veel mensen draaien hierna om richting Fort William, maar als je iets verder de heuvel oprijdt kom je deze schitterend gelegen kerk tegen met uitzicht op Loch Shiel.

De zon stond al vrij laag en kwam recht op de camera af. Het was lastig om voldoende detail in zowel de lucht als de kerk te krijgen, daarom heb ik een poging gewaagd met de HDR techniek door drie foto’s te nemen met -2 stops, 0 stops en +2 stops belichtingscompensatie van wat de camera aangaf. De drie foto’s zijn samengevoegd in Photomatix Pro 4.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , .

7 Responses to Glenfinnan church HDR

 1. Raymond says:

  Prachtige foto! Mooi ook de zon precies acher het kruis. Dat moet ik nog eens uitzoeken hoe ik de stopafstand kan aanpassen op mijn camera. is -1/3 0 +1/3.
  Groet,
  Raymond

 2. PeterB says:

  HDR zoals ik het prachtig vind! Fraaie plaat. Heb net Photomatix als trial gedownload. Binnenkort wat ‘proefwerkjes’ maken. Voordat de tonemapping zo subtiel uitpakt, ben ik nog wel even bezig, denk ik. Nog gouden tips?

 3. Trudy says:

  Hallo Kenneth,

  Sinds kort je site ontdekt met tips, en je prachtige foto’s !
  Helemaal super, ik heb al veel aan je tips gehad, en geniet van je foto’s !

  Omdat het contactformulier niet werkt, wil ik het op deze manier vragen, is het goed als ik je site link op mijn website ?

  groetjes,
  Trudy

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *