Fotoshoot in Utopolis Almere

Margarita in Zaal 3 van Utopolis Almere

Model: Margarita | Aankleding: Inge Baas (La Victorian Rose) | Makeup: Fatima Aouattah en Barbara Gouverneur | Locatie: Bioscoop Utopolis Almere

Zoals eerder aangegeven had ik dit weekend een fotoshoot met acht fotografen, vijf modellen en twee visagistes. Jantheo Dam van Photowalk.nl organiseert regelmatig fotoshoots en dit keer stond een shoot met de jurken van Inge Baas op het programma. Bijzonder was dat de lokatie de Utopolis bioscoop in Almere was. Hier konden we zondag vanaf 09.00u terecht, erg tof.

Ook leuk was dat een aantal fotografen in de ochtend ook nog kort de kans hadden te fotograferen in één van de bioscoopzalen. Eén van de resultaten daarvan is bovenstaande foto van Margarita. Ik heb gebruik gemaakt van de ‘Strobist’ techniek, een flitser los van de camera die het licht in een hoek op het onderwerp laat vallen in plaats van recht van voren. Hierdoor ontstaat meer diepte en een aangenamer resultaat.

Het was erg donker in de zaal, in deze opstelling moest al het licht van een flitser komen. Ik heb gebruik gemaakt van een Canon Speedlight 580EXII die in een Westcott 43" shoot through paraplu flitste, geplaatst op een Manfrotto lichtstatief. Voor deze foto heb ik gebruik gemaakt van Canon’s ETTL flitsmeting, via een PocketWizard FlexTT5 transceiver verbonden met de hotshoe op de camera en de hotshoe van de flitser. Ik heb -1 stop flitscompensatie toegepast.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , .

4 Responses to Fotoshoot in Utopolis Almere

 1. andreruiter says:

  @KenVerburg Schitterende foto!

 2. wastaal says:

  @KenVerburg mooi belicht. Gave plaat!

 3. nldazuu says:

  zo stoere plaat zeg…..mooi deze techniek…..snap géén snars van alle paraplu enz enz termen….komt ooit nog wel….tof werk! New ways?
  //Dave

  • Hehe, thanks. Smaakt op zich wel naar meer ja, zeker als afwisseling om hernieuwde inspiratie op te doen.

   Was nu de eerste keer, dus was vooral een heat-of-the-moment gevoel, de echte controle en doelmatigheid zoals bij landschappen moet nog komen. Maar hier kun je wel veel meer een beeld maken, waar je bij landschappen ook afhankelijk bent van externe factoren. Wat zeker niet minder uitdagend is.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *