Mijn top 10 foto’s van 2011

Ook dit jaar weer een overzicht van wat volgens mij mijn top tien foto’s van 2011 waren. In 2011 heb ik veel minder gefotografeerd dan de jaren ervoor, voornamelijk omdat ik niet op vakantie ben geweest in het najaar, de tweede helft van 2011 was een moeilijke periode.

Het jaar begon echter heel fijn met de aankoop van een tweedehands Canon EOS 5DmkII camera en een bezoek aan Las Vegas voor het werk. Een ideale locatie om de prestaties met hoge ISO waarden uit te proberen, want ik had geen statief meegenomen. De resultaten waren boven verwachting, gedurende het jaar maakte ik me dus minder druk om ISO 640 of 800 te kiezen. In Las Vegas gebruikte ik trouwens regelmatig ISO 1000+.

Hotel New York Las Vegas

Bellagio Las Vegas

Een paar maanden later kocht ik ook de Canon 70-200mm f/4L ISM telelens. Dat had ik eerder moeten doen want ik heb een kleine meerderheid van de foto’s dit jaar met die lens geschoten. Mooie scherpe resultaten en schitterende kleurweergave.

Eden Project Cornwall

Eden Project Cornwall

De vakantie in Cornwall was zeer geslaagd, ondanks dat het weer lang niet altijd meewerkte. Ik heb nog nooit zo’n adrenaline gevoeld als op de laatste dag van de vakantie toen we na drie pogingen zonder enige kleur in de lucht eindelijk een interessante zonsondergang meemaakten. Een heerlijk gevoel dat doorzetten zich terugbetaalde.

St. Michael's Mount

St. Michael's Mount

Samen met Richard Terborg had ik in augustus een fotoshoot met Vanessa in de studio. De eerste keer dat ik gebruik maakte van studiolicht, een softbox en een beautydish. Dit smaakt zeker naar meer!

Fotoshoot met Vanessa

Dit jaar dus niet de herfst in Schotland, maar in Nederland. Ik had er graag meer op uit willen trekken, maar ben toch tevreden over de foto’s die ik heb kunnen maken.

Mistig Almere

Leuvenumsebos

De Wolwevershaven heerlijk belicht door de ondergaande zon tijdens de kerstmarkt in Dordrecht.

Wolwevershaven Dordrecht

Een paar weken geleden heb ik een Epson R3000 fotoprinter gekocht, ook dat had ik eerder moeten doen, foto’s zien er toch weer extra speciaal uit als je ze op papier hebt afgedrukt. In 2012 hoop ik weer meer foto’s te kunnen maken die zo’n afdruk verdienen. Natuurlijk zal ik die foto’s ook hier op mijn weblog met jullie delen.

Hartelijk dank voor jullie bezoeken en reacties, veel fotografieplezier in 2012!

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met .

17 Responses to Mijn top 10 foto’s van 2011

 1. Mark says:

  Hoi Kenneth,

  Mooie foto’s heb je gemaakt dit jaar!
  Die Epson R3000 printer is wel gaaf om te hebben denk ik. Een A3 printer staat nog steeds op mijn verlanglijstje :-)

 2. Ellen Denkers says:

  Bedankt dat je dit hebt gedeeld met ons. Hele mooie top 10. zie uit naar je foto’s van 2012

 3. Trudy says:

  Prachtige serie Kenneth !
  2-5 en 8 zijn mijn favoriet.

  Ik wens je een mooie jaarwisseling, en een goed begin van 2012 toe,
  en hele mooie foto momenten voor het komende jaar !

 4. Rettie says:

  Prachtige foto’s! Ik hoop dat het komende jaar weer een goed jaar voor je gaat worden, privé en op foto-gebied!
  Kijk uit naar de blogs!

 5. Jannes Busscher says:

  Kenneth bedankt voor alle inspiratie in het afgelopen jaar dit geldt ook voor je prettige wijze van kennisoverdracht.

  Ik hoop ook in 2012 van jou te kunnen leren op het gebied van foto beleving zoals jij het via jouw website op anderen weet over te brengen

  Ik wens jou en jouw dierbaren al het goede voor 2012

  Met vriendelijke groet,
  Jannes Busscher

 6. Dank jullie allemaal, erg motiverend om te lezen! :)

 7. Prachtige foto’s! En bedankt dat we van jouw foto’s kunnen genieten! De beste wensten voor 2012!

 8. Leonard Boer says:

  Mooie foto’s Kenneth! Leer veel van je tips, ga zo door.

 9. Pingback: Best Photos of 2011 by JMG-Galleries Blog Readers » JMG-Galleries – Jim M. Goldstein Photography

 10. Pingback: Best Photos of 2011 — the list @ Chuqui 3.0

 11. Pingback: 289 “Best Photos of 2011? Blog Posts | Journal of Technology and Economic Development | Future Technology | Green Technology | Military Technology | Business | Trading | Finance | Computer | Robots | Entertainment | Games | GPS | Software | Music Tech

 12. Some rely nice shoot, was a good photo year (=

 13. Pingback: 289 “Best Photos of 2011″ Blog Posts |

 14. Pingback: Jim Goldstein Does It Again « ©jw fujimagari blog

 15. Pingback: 289 “Best Photos of 2011″ Blog Posts | Gallery Photos, Photography and Camera

 16. Pingback: My Top Photos of 2011 – Jonesblog

 17. Beautiful. I like the woman with feathers the best.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *