Mijn top 10 foto’s van 2011

Ook dit jaar weer een overzicht van wat volgens mij mijn top tien foto’s van 2011 waren. In 2011 heb ik veel minder gefotografeerd dan de jaren ervoor, voornamelijk omdat ik niet op vakantie ben geweest in het najaar, de tweede helft van 2011 was een moeilijke periode.

Het jaar begon echter heel fijn met de aankoop van een tweedehands Canon EOS 5DmkII camera en een bezoek aan Las Vegas voor het werk. Een ideale locatie om de prestaties met hoge ISO waarden uit te proberen, want ik had geen statief meegenomen. De resultaten waren boven verwachting, gedurende het jaar maakte ik me dus minder druk om ISO 640 of 800 te kiezen. In Las Vegas gebruikte ik trouwens regelmatig ISO 1000+.

Hotel New York Las Vegas

Bellagio Las Vegas

Een paar maanden later kocht ik ook de Canon 70-200mm f/4L ISM telelens. Dat had ik eerder moeten doen want ik heb een kleine meerderheid van de foto’s dit jaar met die lens geschoten. Mooie scherpe resultaten en schitterende kleurweergave.

Eden Project Cornwall

Eden Project Cornwall

De vakantie in Cornwall was zeer geslaagd, ondanks dat het weer lang niet altijd meewerkte. Ik heb nog nooit zo’n adrenaline gevoeld als op de laatste dag van de vakantie toen we na drie pogingen zonder enige kleur in de lucht eindelijk een interessante zonsondergang meemaakten. Een heerlijk gevoel dat doorzetten zich terugbetaalde.

St. Michael's Mount

St. Michael's Mount

Samen met Richard Terborg had ik in augustus een fotoshoot met Vanessa in de studio. De eerste keer dat ik gebruik maakte van studiolicht, een softbox en een beautydish. Dit smaakt zeker naar meer!

Fotoshoot met Vanessa

Dit jaar dus niet de herfst in Schotland, maar in Nederland. Ik had er graag meer op uit willen trekken, maar ben toch tevreden over de foto’s die ik heb kunnen maken.

Mistig Almere

Leuvenumsebos

De Wolwevershaven heerlijk belicht door de ondergaande zon tijdens de kerstmarkt in Dordrecht.

Wolwevershaven Dordrecht

Een paar weken geleden heb ik een Epson R3000 fotoprinter gekocht, ook dat had ik eerder moeten doen, foto’s zien er toch weer extra speciaal uit als je ze op papier hebt afgedrukt. In 2012 hoop ik weer meer foto’s te kunnen maken die zo’n afdruk verdienen. Natuurlijk zal ik die foto’s ook hier op mijn weblog met jullie delen.

Hartelijk dank voor jullie bezoeken en reacties, veel fotografieplezier in 2012!

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met .