Schotland: Torridon 2012 – 1

Loch Clair

Afgelopen week heb ik nogmaals een week doorgebracht in mijn tweede huis, Schotland. Dit keer heb ik gekozen voor het gebied Torridon in het Noord-Westen van Schotland. Hier ben ik eerder een dag geweest, maar heb er nooit een hele week doorgebracht. Het gebied is echter meer dan de moeite waard. In de aankomende blog berichten deel ik graag de resultaten met jullie.

Loch Clair

Twee dagen trof ik tijdens zonsondergang en zonsopkomst een praktisch windstil Loch Clair aan, een geweldige gezicht omringd door de machtige bergen Liatach en Ben Eighe.

Loch Clair

Loch Clair

Loch Clair

Loch Clair

Triple Buttress of Coire Mhic Fhearchair

Deze route heb ik al eens eerder geprobeerd te ondernemen, maar de route van 14km tussen de kolossen van Liatach en Ben Eighe door kan makkelijk 7 uur duren. De route is echter van ongekende schoonheid en ik ben blij dat ik de tocht heb ondernomen en de schitterende rotswand van Triple Buttress of Coire Mhic Fhearchair heb kunnen vastleggen.

In zijn territorium

Op weg naar Triple Buttress of Coire Mhic Fhearchair

Op weg naar Triple Buttress of Coire Mhic Fhearchair

Op weg naar Triple Buttress of Coire Mhic Fhearchair

Op weg naar Triple Buttress of Coire Mhic Fhearchair

Triple Buttress of Coire Mhic Fhearchair

Triple Buttress of Coire Mhic Fhearchair

Geplaatst in Fotos, Shoots en getagged met , , .

9 Responses to Schotland: Torridon 2012 – 1

 1. nldazuu says:

  wat een prachtige serie Kenneth….zeer complete serie beelden….

 2. Kaj-Ivar says:

  Nou zeg Kenneth, het is je weer gelukt om een heleboel prachtige foto’s te maken! Het is een ongelooflijke streek… Wat een ruige bergen in Torridon! Veel ruiger dan in de streek rond Fort William, lijkt me. Maar misschien ligt dat aan het weer / seizoen van deze set.
  Geweldige weerspiegelingen telkens weer!

  Trouwens, was je ook wel eens boven op Ben Nevis geweest? Zou eigenlijk wel benieuwd zijn naar je foto’s, als je die hebt, van daarboven :-) Ik vond het zelf wat lastig om van boven echt goede foto’s te maken. Ik moet wel zeggen dat jouw fotografietips mij zeker hebben geïnspireerd tijdens mijn vakantie daar. Hartstikke bedankt voor de moeite die je erin stopt. (By the way, hier zijn wat foto’s die ik heb genomen, het was meer een ‘ontdek’-vakantie, omdat het de eerste keer was, maar o-zo-prachtig! http://www.vanderwijst.com/photography/scotland/)

  • Hoi Jaj-Ivar,

   Dank voor de complimenten! :) Torridon is zeker wat ruiger, het zijn oudere bergen (als ik het goed heb de oudste van Schotland) die van veel harder steen zijn dan de omgeving Fort William. net zoals op Skye waar het ook allemaal ruiger is. Het is leuk om zo verschillende delen van Schotland te ontdekken en de verschillen te zien.

   Ben Nevis ben ik nog nooit op geweest, zou het zeker wel een keer willen doen. Ik denk dat het vooral goed kan werken met een telelens om zo elementen uit het landschap te halen, met een groothoek valt het allemaal wat weg denk ik.

   Leuk dat mijn foto’s je hebben geïnspireerd Schotland te bezoeken, ik zie een aantal bekende plekjes, Stirling, Loch Ness, Glencoe, Invermoriston, Glenfinnan, etc. Leuk ook dat je de stoomtrein op Glenfinnan te pakken hebt, die rijdt nooit meer als ik op vakantie ben daar :(

 3. Harold says:

  Wat een genot om hier weer naar te kijken. Vorige keer prima tips van je gekregen tijdens mijn reis naar Schotland. Maar dit keer overtref je je zelf weer met een aantal spectaculaire foto’s. Ze zijn echt scherp, en de kleuren zijn echt waarheidsgetrouw. Mooi hoor.

  Misschien kan je je foto’s nummeren? “Op weg naar Triple Buttress…”” (links – 3e van onder) is mijn favoriet.

  • Dank je Harold, ik heb veel geluk gehad met het weer, het zag er niet zo veelbelovend uit.

   Ik merk dat mijn techniek in het veld nog steeds vooruit gaat, het gebruik van Liveview heeft daar zeker bij geholpen, veel meer controle over het (handmatig) scherpstellen. De bewerkingen ben ik over de tijd voorzichtiger mee geworden, goed licht en gebruik van filters doet al heel veel voor een plaatje, hoewel hier zeker ook aanpassingen zijn gemaakt :)

 4. Trudy says:

  Wat een prachtige serie weer Kenneth !

 5. Janneke says:

  Kenneth, bedankt voor de prachtige foto’s van Skye en Torridon. Je bent op de plekken geweest waar ik 13 jaar lang ( tot 2000) steeds op vakantie kwam. Je foto’s laten werkelijk die gebieden tot hun recht komen en zijn veel en veel mooier dan de mijne, die nog ouderwets met het filmpje zijn gemaakt.
  Ik heb zelf altijd het gevoel gehad dat ik in een heel oud landschap terecht was gekomen, wat tegelijkertijd aanvoelde als thuis.
  Je hebt me weer even dat gevoel gegeven! Dank je wel.
  Mocht je ooit zin hebben , moet je beslist nog eens noordelijker dan Torridon kijken.Daar kreeg ik het gevoel dat ik de aarde zag in haar allereerste bestaan. Is niet zo, komt allemaal door mensenhanden, maar het is er niet minder mooi om. Ik verbleef ooit in Stoer en ben ook naar het vogeleiland Handa geweest. Geweldig!

  • Hoi Janneke, heel erg bedankt voor je complimenten, waardeer het zeer! Ik wil het absoluut hoger opzoeken, ik probeer elke vakantie weer een stukje Noordelijker te komen. Voordat ik naar Torridon ging wilde ik eigenlijk Assynt (Ullapool en omstreken) fotograferen, maar daar kon ik geen geschikt huisje vinden. Blij toe, anders had ik Torridon misschien overgeslagen!

   • Janneke says:

    Dag Kenneth, even ten noorden van Ullapool ligt het kleine plaatsje Achiltibuie. Zo’n 2 mijl daar vandaan heb ik ooit een huisje gehuurd. We keken uit over Loch Broom aan de voorkant en achter ons rees Ben More Coigach op. Is dus een erg mooie plek!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *