Scott Kelby

Scott Kelby

Vanochtend ben ik, ondanks het mooie weer, toch rond 09.30u naar Nieuwegein vertrokken om een bezoek te brengen aan de Professional Imaging 2010 beurs. De keynote spreker was Scott Kelby, bekend van de vele boeken, de National Association of Photoshop Professionals en Kelbytraining.com. In zijn keynote besprak hij de 20-jarige geschiedenis van Photoshop en liet een groot aantal tips zien in Photoshop CS4.

Aan het einde was er ook nog ruimte voor een korte demo van Photoshop ’White Rabbit’ (CS5, hoewel Kelby dit niet kon bevestigen of ontkennen ;) waarbij hij liet zien hoe de nieuwe Photoshop versie zelf de achtergrond kan invullen als je een element uit de foto knipt. Erg indrukwekkend om te zien, vooral bij de foto waarbij er in de achtergrond een hek te zien was en die perfect werd aangevuld toen het paard (niet eens netjes geselecteerd) uit het beeld werd gehaald. Magie.

Tijdens de beurs was er veel aandacht voor Adobe Photoshop Lightroom, Piet Van den Eynde besprak Lightroom in de praktijk naar aanleiding van zijn grote fietstocht door Azië en de beta van Lightroom 3 werd getoond. CameraNu, CameraTools en Fotokonijnenberg besteedden veel aandacht aan Strobist (flitser los van camera) fotografie en er waren veel printers en afdrukmaterialen te zien.

Op de beurs heb ik een Intuos4 Wacom tablet aangeschaft en een VisibleDust Arctic Butterfly voor het reinigen van camera sensoren. Een bespreking volgt.

Aperture 3

Over besprekingen gesproken, Adobe’s Lightroom mag alle aandacht opeisen, maar je zou bijna vergeten dat Apple eerder was in deze nieuwe categorie van organisatie- / fotobewerking programma’s. Aperture heeft altijd een trouwe schare aanhangers gehad. Ze werden de afgelopen twee jaar wel op de proef gesteld, zou er nog een update komen? Jazeker, en wat voor één!

Op DigitaleFotografieTips.nl heb ik vandaag een bespreking van Apple Aperture 3 gepubliceerd.

Geplaatst in Weblog en getagged met , , .

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *