Het vernieuwde Rijksmuseum

De Nachtwacht, Rijksmuseum Amsterdam

Gisteren heb ik samen met mijn ouders een bezoek gebracht aan het vernieuwde Rijksmuseum. De eerste keer dat ik dit museum heb bezocht en tot mijn schande ook voor het eerst dat ik de Nachtwacht in het echt heb gezien, naast een heleboel andere beroemde schilderijen in de eregalerij.

Vooraf heb ik onderzocht – ondanks dat fotografie niet het hoofddoel was – of je een camera mag gebruiken. Dit is inderdaad het geval, zo lang je niet flitst. Ik heb me, naast het bewonderen van de schilderen zonder door de zoeker te kijken, gericht op het vertellen van een verhaal. Wat is de relatie tussen de bezoekers en de kunst. Hoe ervaren zij het, wat is de relatie met het gebouw, etc. Zo voeg je een extra element toe aan een foto.

Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Geplaatst in Fotos, Shoots en getagged met , , .

One Response to Het vernieuwde Rijksmuseum

    Geef een reactie

    Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.