Biografie

Kenneth Verburg
Blogger en Fotograaf uit Arnhem >> Blogograaf uit Arnhem

Mijn naam is Kenneth Verburg, programmeur en woonachtig in Arnhem.

Ik ben een enthousiast amateur fotograaf, continu op zoek naar technieken en tips op het internet en in boeken. De opgedane kennis heb ik omgezet in een serie artikelen over fotografie theorie. In eerste instantie op dit weblog, maar vanaf augustus 2007 beschikbaar via de site DigitaleFotografieTips.nl. Volg ook mijn updates op Twitter.

Ik fotografeer veel landschappen, maar ook evenementen en neem regelmatig mijn camera mee tijdens mijn lunchwandeling in Amsterdam. Schotland is mijn favoriete vakantiebestemming, veel foto’s op dit fotoblog zijn genomen in dit prachtige land, waaronder onderstaand zelfportret. Op SchotlandFotograferen.nl geef ik tips voor interessante fotolocaties.

Wil je een foto van deze site gebruiken? Vraag alsjeblieft toestemming via kenneth [punt] verburg [at] Gmail [punt] com. Ook voor andere vragen kun je me via dat mailadres bereiken.

Fotokit

Ik maak foto’s met een Canon EOS 5Ds R full-frame digitale spiegelreflex camera. Een spiegelreflex kenmerkt zich onder andere door het kunnen verwisselen van lenzen. Ik heb er zeven.

Ik gebruik een Tiffen polarisatiefiter om de blauwe luchten sterker te maken en de (aanwezige) wolken sterker te laten afsteken. Verder gebruik ik een Lee grijsverloopfilter set voor mijn 24-70 en 17-40mm lenzen. Hiermee verklein je het contrastverschil tussen de lucht en de grond, waardoor luchten veel duidelijker in de foto naar voren komen en er meer detail in de lichte en donkere delen zichtbaar blijft. Ideaal voor landschapsfotografie.

Op locatie in Glen Lyon, Schotland

Voor landschapsfoto’s gebruik ik een Feisol CT-3442 carbon fibre statief met een Kirk BH-3 ballhead kop en Kirk L-bracket. Voor ‘Strobist’ acties een Manfrotto 001 Nano licht standaard met een LumoPro paraplu houder en Westcott 43″ opvouwbare paraplu.

Het spul draag ik mee in een Lowepro Compudaypack rugzak. Foto’s bewerk ik met Adobe Photoshop Lightroom. Ze worden gebackupped naar twee externe harde schijven, een extra schijf op een andere locatie en online op Amazon S3. Vervolgens plaats ik ze op deze site, op 500px.com en op Flickr.

Publicaties

Foto op website gemeente Almere, februari 2012:

Gemeente Almere publicatie

Cover en foto bij interview Amsterdam Magazine september 2010:

Amsterdam Magazine September 2010

Amsterdam Magazine September 2010

Cover en middenfoto stop&go nummer 4, jaargang 10 – Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga:

Stop & Go, #4 jaargang 10

Stop & Go, #4 jaargang 10

Cover De Etalage, nummer 4, september 2010 – De Nieuwe Bibliotheek Almere:

De Etalage, #4

Interview Digitaal Beeld bijlage Telegraaf, 8 mei 2010 (PDF)

Interview 8 mei 2010, bijlage Digitaal Beeld bij De Telegraaf

Onzeker op zee
Foto Paard van Marken gebruikt voor titelblad

Amsterdam Smart City, vier foto’s

Amsterdam Smart City 1

Amsterdam Smart City 2

Amsterdam Smart City 3

Amsterdam Smart City 4

De Fotograaf, interview:

InStore Magazine:

Heb je een vraag? Wil je een foto van deze site gebruiken? Of iets anders? Neem contact op via het contactformulier.

21 Responses to Biografie

    Geef een reactie

    Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.