Cinque Terre, Ligurië, Italië

Manarola

Vorige week heb ik samen met familie een korte vakantie gehouden in Cinque Terre, Ligurië, Italië. Cinque Terre is een nationaal park waarin vijf kustdorpjes liggen met felgekleurde huizen die stijl omhoog een heuvel op zijn gebouwd. Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore hebben allemaal hun eigen sfeer en zijn allemaal de moeite van het bezoeken waard, hoewel Monterosso de meest normale is van het stel.

Doordat de dorpjes compact zijn gebouwd is er weinig ruimte voor auto’s en hotels. We hebben daarom gekozen om ons te vestigen in Deiva Marina, 20 minuten verderop. Dit dorp biedt meer ruimte om de auto te parkeren en heeft een directe treinverbinding met Cinque Terre en andere steden in Ligurië. De trein is ook de manier om de dorpen te bezoeken (dit vereist alleen wel wat geduld bij de dramatisch slechte kaartjesautomaten) en dat hebben we de eerste drie dagen ook veelvuldig gedaan.

Deze foto’s zijn genomen de eerste drie dagen, er volgt nog een tweede update met foto’s uit andere dorpjes en steden die we hebben bezocht.

Monterosso

We zijn begonnen in Monterosso, meer een langgerekt dorpje dan de andere dorpen en daardoor minder charmant. Wel heeft dit dorp het beste strand en heeft ook daarom een andere sfeer. Vanaf hier was de enige ‘blauwe route’ beschikbaar om te bewandelen, richting Vernazza. De overige wandelroutes waren allemaal nog dicht sinds de aardverschuivingen in 2012. Helaas, want dit was volgens mij net de zwaarste route, misschien ook door de temperatuur en doordat we hem via deze richting liepen.

Monterosso

Monterosso

Monterosso

Monterosso

Monterosso

Vernazza

De wandeling kwam uit in Vernazza. Halverwege zie je het dorp al liggen, maar het is dan nog best een wandeling. Vernazza heeft de grootste haven van de dorpjes, wat een mooie aanleiding was om na te hebben gegeten in Deiva Marina ‘s avonds de trein terug te pakken en te proberen de zonsondergang vast te leggen. Het zou de mooiste zonsondergang worden van de week. Vele mensen genoten van de zonsondergang, hoewel het me steeds weer verbaast dat zodra de zon onder gaat men weer inpakt. Dan begint het juist!

Vernazza

Vernazza

Vernazza

Vernazza

Vernazza

Vernazza

Vernazza

Vernazza

Vernazza

Vernazza

Riomaggiore

Dit dorp is het dichtst op elkaar gebouwd, de kleine smalle straatjes zijn heerlijk om in rond te lopen. Bovenop de berg heb je een goed overzicht hoe dicht alles op elkaar zit, een tuintje is een echte luxe. Hier zagen we ook een aparte manier van bouwafval verplaatsen, een helikopter vloog constant heen en weer. In een ander dorp zagen we dit ook gedaan worden door een laagvliegende helikopter, blijkbaar kan het niet met een kraan en vrachtwagen.

Riomaggiore

Riomaggiore

Manarola

Hier hebben we een tweede avond doorgebracht. Heel kort hadden we even een flits van mooi goudkleurig zonlicht, waarna de zon weer gedeeltelijk achter de wolken verdween. Het resultaat daarvan zag je bovenaan deze pagina. Ik heb me vervolgens geconcentreerd op de vele kleurige scheepjes die vanwege het ruimtegebrek midden op de straat worden geparkeerd.

Manarola

Manarola

Manarola

Manarola

Manarola

Corniglia

De laatste van de dorpjes die we hebben bezocht ligt bovenop een cliff, een trap met 365 treden leidt er naartoe. Het kleinste dorpje, maar ook weer erg sfeervol met de kleine smalle straatjes, gekleurde huisjes en de was die aan de lijn hangt te drogen. We deden hier ook een mislukte poging naar Manarola te lopen, maar aangezien de blauwe route dicht was ging het pad via de berg, halverwege zijn we afgehaakt, de afdalers die van de andere kant kwamen bevestigden dat het via deze kant 1,5-2u klimmen was. Ouch.

Corniglia

Corniglia

Corniglia

Geplaatst in Fotos, Shoots en getagged met , .

4 Responses to Cinque Terre, Ligurië, Italië

  1. Pingback: Ligurië, Italië | KENNETHVERBURG•NL

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.