Ligurië, Italië

Camogli

Dit is het tweede en laatste deel met foto’s van mijn vakantie in Ligurië afgelopen Meivakantie. Nadat we drie dagen hadden rondgelopen in de Cinque Terre dorpjes gebruikten we de trein en huurauto om de dorpjes en steden ten oosten van onze standplaats Deiva Marina te bezoeken. We bezochten Camogli, Sestri Levante, Genua, Santa Margherita Ligure en Portofino.

Camogli

Camogli is een wat groter stadje, misschien wel het bekendst van het jaarlijkse visfrituur festival (en de processie van San Fortunato) de tweede zaterdag van mei. Toen wij er waren werd er druk gebouwd aan het podium en was de grote pan waarin de vis wordt gefrituurd al geïnstalleerd. Camogli is een stuk rustiger (op de helikopter die constant heen en weer vloog met bouwmaterialen na) dan de Cinque Terre dorpjes, maar zeker de moeite van het bezoeken waard.

Camogli

Camogli

Camogli

Camogli

Camogli

De kerk in Camogli is rijkelijk versierd, links zie je San Fortunato al klaar staan voor de processie.

Camogli

Camogli

Camogli

Sestri Levante

We zijn hier met de trein vaak langs gekomen, het is een belangrijke overstapplek van en naar de Cinque Terre stoptrein. Het bekendst van Sestri Levante zijn de twee baaien die aan beide kanten van een schiereiland liggen. Onderstaand zie je de Bay of Silence. Vanuit fotografisch oogpunt is het beter om aan de overkant (rechts vanaf deze foto) te staan en de heuvel daar te beklimmen (dan zie je beide baaien), maar daar hadden we die dag de kracht niet meer voor ;)

Sestri Levante

Sestri Levante

Genua

Dit was de enige dag waarin we echt last hadden van de regen en gelukkig alleen aan het einde van de middag. Wel was het de hele dag zwaar bewolkt, maar dit zorgde ervoor dat de verschillende texturen van de stad goed naar voren kwamen. Het was waarschijnlijk meer een voordeel dan een nadeel.

Genua

We hebben een groot deel van de dag rondgelopen aan de bovenkant van de stad, waardoor we steeds een ander uitzicht te zien kregen. Gelukkig hoef je niet zelf omhoog te klimmen, er zijn verschillende liften die je voor € 0,80 kunt gebruiken om naar de andere laag van de stad te gaan. Die bij het Principe station is heel bijzonder, eerst ga je horizontaal over een spoor en vervolgens schakelt hij om naar een verticale lift die 26 verdiepingen omhoog gaat.

Genua

Genua

Genua

Genua

Via een andere lift kwamen we in de historische stad terecht waarin de grote stadspaleizen (nu vaak musea) en bankgebouwen staan.

Genua

Genua

En natuurlijk weer een rijkelijk versierde kerk.

Genua

Genua

Santa Margherita Ligure

Dit was het startpunt voor het bezoek aan Portofino. Met de veerboot heb je een mooie vaartocht (hoewel de golven van de Middellandse Zee het bootje wel ruw heen en weer kunnen doen bewegen) langs een paar villa’s waarna je Portofino binnen vaart. Op de weg terug heb je mooi zicht op de gekleurde huisjes van Santa Margherita Ligure.

Santa Margherita Ligure

Santa Margherita Ligure

Santa Margherita Ligure

Portofino

Portofino is het speelterrein van de rijken en beroemdheden (hoewel het barst van de toeristen die met de veerboot vanuit Santa Margherita Ligure aanmeren), langs de kust en in de heuvels zie je mooie villa’s. Het is een Pittoresk dorpje gelegen rond een baai met alle beroemde modemerken vertegenwoordigd in de winkels rond het water.

Portofino

Portofino

Portofino

Portofino

Portofino

Door de heuvel richting het kasteel te beklimmen krijg je een mooi uitzicht.

Portofino

Portofino

Portofino

Geplaatst in Fotos, Shoots en getagged met , .

2 Responses to Ligurië, Italië

  1. Prachtige foto’s Kenneth! Enige dat ik (vanuit fotografisch oogpunt) mis, is wat voor lenzen en instellingen dat je gebruikte voor diverse foto’s. Ik ga zelf binnenkort met vrouw en dochter naar het Idromeer in Italië en denk mezelf te limiteren tot 3 lenzen voor mijn 60D Canon: de 17-55 f2.8, de 24-105 f4 en de 70-300 f4-5.6. De groothoek Tokina 11-16 f2.8 denk ik thuis te laten, net als de 50 f1.4. Aan de foto’s te zien lijkt het me dat je een vergelijkbare set meehad. Gebruik je je statief en filters veel tijdens dit soort reizen? Als je op vakantie aan het rondwandelen bent lijken me een statief en filters meer vervelend voor de gezinsleden die ook mee op vakantie zijn. Nogmaals, de foto’s zien er prachtig uit. Die omgeving staat ook al een tijdje op mijn lijstje om eens een bezoek te brengen tijdens een van de toekomstige vakanties. En nu ik je foto’s gezien heb zou dat wel eens vooruit geschoven kunnen worden!

    • Dankjewel Mario!

      Praktisch alle foto’s zijn gemaakt met een Canon 24-70mm F2.8L en een paar met een Canon 17-40mm F4L. Ik had ook een 70-200 bij me, maar die heb ik niet echt gebruikt. Het bereik is inderdaad vergelijkbaar en ik stel me voor dat je de 24-105 (die ik ook heb) ook het meeste zult gebruiken, fijne walkaround lens. Ik heb verder overdag gebruik gemaakt van een polarisatiefilter om midden op de dag de kleuren wat te versterken en alleen ‘s avonds het statief en Lee filterset.

      Met statief (hoe licht ook) op stap gaan is overdag idd vaak niet praktisch (en ook eigenlijk niet nodig of niet toegestaan in bijvoorbeeld een kerk), ik heb het statief alleen meegenomen als we ‘s avonds specifiek op stap gingen om te gaan fotograferen en dan ging een deel van mijn reisgenoten ook niet mee. In ons geval waren we ook elke avond rond 17u weer terug in het huisje om te eten en zo konden we opnieuw op stap gaan met statief en een jas.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *