IJzig Gooimeer

Afgelopen weekend heb ik mij prima vermaakt op het Gooimeer. Twee verschillende dagen, een ochtend en een avond, met een compleet verschillende aanblik en temperatuur. Zaterdagochtend begon vroeg, ik had mijn wekker gezet maar de wolken zagen er in eerste instantie vrij dicht uit. Toch ben ik naar het Gooimeer getrokken en heb me in de koude wind een paar uur prima vermaakt met het ijs.

Het kan vriezen…

Al redelijk wat scheuren in het ijs

1. Al redelijk wat scheuren in het ijs

Het begin en het eind van de ochtend

2. Het begin en het eind van de ochtend

Een ijsbreker baant de weg vrij

3. Een ijsbreker baant de weg vrij

Een ijsbreker baant de weg vrij

4. Een ijsbreker baant de weg vrij

Zonsopkomst bij de Stichtse Brug

5. Zonsopkomst bij de Stichtse Brug

IJskwallen?

6. IJskwallen?

IJspegels

7. IJspegels

…En het kan dooien

De volgende dag, zondagavond, was de dooi inmiddels ingetreden en gokte ik er op dat er wat kruiend ijs te zien zou zijn op het Gooimeer, meestal niet de meest voorname locatie om dit fenomeen te zien, maar ik werd niet teleurgesteld en ben over de erg glibberige stenen gekropen om zo dicht mogelijk bij het ijs in de buurt te komen. Nog maar een paar dagen geleden, maar het lijkt alweer een eeuwigheid met het weer van dit moment.

Nog genoeg ijs om te gaan kruien

8. Nog genoeg ijs om te gaan kruien

IJzig contrast

9. IJzig contrast

Warm ijs

10. Warm ijs

Dichter en dichterbij

11. Dichter en dichterbij

Mooi contrast tussen warm en koud

12. Mooi contrast tussen warm en koud

Geplaatst in Fotos, Shoots en getagged met , , , , .

2 Responses to IJzig Gooimeer