Hoge golven

Verdraaid lastig al die algen in het water. Eerder moest de organisatie van de Holland Triathlon (morgen gehouden in Almere-Haven) al de zwemafstand verplaatsen van de Havenkom naar het surfstrand en nu blijken ook daar algen te zitten. Gelukkig kunnen de ‘boys in green’ van de luchtmobiele brigade daar iets aan doen. Ze gaan gewoon hele hoge golven maken en dan spoelen de algen zo het strand op. Dus.

Maar goed dat er geen zeehondjes op het Gooimeer zitten, in Kenmare (Ierland) – geen beschermd natuurgebied – kregen we het verhaal te horen dat de golfslag van de speedboten er voor zorgt dat de kleine zeehonden pups op de rotsen te pletter slaan. Als de triathlon maar door gaat!

Via: Omroep Flevoland

Geplaatst in Almere en getagged met , .

One Response to Hoge golven

  1. Rene says:

    Er zijn sowieso teveel zeehonden sinds ze als delicaat behandelt worden. Blijkbaar(heb ik gelezen) richten die kolonies grote schade aan de natuur aan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *