Skye2008: Misty Water

Elgol  sunsetNog een foto van de zonsondergang bij Elgol. Een indrukwekkende ervaring met steeds veranderendekleuren.Het water ziet er uit alsof er mist over het water hangt. Deze techniek wordt veel gebruikt.

Door het diafragma in te stellen op f/22 en terug te gaan naar iso 100 was er een sluitertijd van 8 seconden nodig om het beeld vast te leggen. De beweging in het water worden gedurende acht seconden vastgelegd waardoor de afzonderlijke golfjes niet meer zijn te zien eneensurre?el, maar ook rustgevend beeld ontstaat. De laatste zonnestralen raken de stenen in de voorgrond waardoor deze sterker op de voorgrond komen.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , , , .

2 Responses to Skye2008: Misty Water

  1. Prachtige foto. Ik heb genoten van je uitje naar Schotland. Zoals de Belgen zo mooi zeggen; “Gij heeft daar prachtige foto’s getrokken”.

  2. Laura says:

    Net tijdens cursus geleerd wat je bereikt bij water met een lange sluitertijd. Zelf vind ik het niet altijd even mooi en in weinig settings van toepassing, maar hier dus zeker wel. Een goed voorbeeld, waarvoor dank :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *