IJsriet

IJsriet

Ik klauter redelijk vaak over dingen heen om dichter bij mijn fotografische doel te komen en afgelopen zaterdag werd dat mijn camera bijna fataal. Om deze foto te kunnen maken stond ik met een been op een steen in het Markermeer, grip ging best totdat mijn voet op het ijzige deel van de steen terecht kwam en ik op mijn zij op de kant viel. Gelukkig kon ik mijn camera net boven het water houden, alleen wat water aan de linker zijkant, en was uiteindelijk alleen een handschoen echt nat. Maar dat was wel even schrikken.

Gelukkig is er wel uit gekomen waar ik naar op zoek was, de opkomende zon schijnt door het ijs wat zich heeft gevormd op een aantal rietstengels, elke keer als er een golf overheen komt groeit het ijs een beetje aan. Het diafragma was f/2.8 zodat alleen de voorste rietstengels scherp werden en er zich lichtpuntjes vormden in de achtergrond. Ik liep er toevallig tegenaan, maar heb uiteindelijk ruim een half uur gespendeerd bij deze rietkraag.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , .

2 Responses to IJsriet

    Geef een reactie

    Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.