Mooi begin

Mooi begin

De dag begon zo mooi, in een heerlijke zonnetje van de parkeerplaats in Marken richting de vuurtoren gewandeld, ondertussen uitkijkend over het Markermeer richting Almere.

Als je een klein diafragma (groot f-getal) gebruikt krijg je naast een scherpe voorgrond en achtergrond ook een grappig effect met de zon. Het lijkt alsof de zon is veranderd in een ster waardoor het zonnige effect nog wordt versterkt.

Normaal gesproken is het niet zo’n goed idee richting de zon te fotograferen, maar in dit geval heb ik gebruik gemaakt van een sterk graduated neutral density filter (ND9) en kon ik doordat de camera op een statief stond en ik een afstandsbediening gebruikte iets meer afstand van de camera nemen.

Wat een tegenstelling met een uurtje later…

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , , .

3 Responses to Mooi begin

    Geef een reactie

    Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.