Magische ochtend 2

Magische ochtend 2

Nog geen zes minuten later was de kleur weer helemaal anders, zo geel heb ik wolken nooit eerder gezien, eigenlijk wel verrassend dat de witbalans van mijn 5D er niet door van slag is geraakt. Ook hier was ik niet bang om een stuk van Rum te laten vallen in het voordeel van de wolken. Nagenoeg geen nabewerking, een klein beetje contrast toegevoegd en lenscorrectie in Lightroom.

Tijdens de workshop en de bewerkingen die fotograaf Bruce Percy toepaste werd me nog eens duidelijk dat je de bewerkingen die je doet op de foto vaak het beste subtiel kunt houden, een goede foto kun je met een klein beetje ‘presence’ (accentueren door het lichter maken van een donker deel of lichter maken van een donker deel) net iets beter kunt maken, maar met een sterkere nabewerking maak je een slechte foto vaak niet tot een briljante foto. Na een paar dagen keek ik terug naar de foto’s in het begin van de week en heb zo een aantal foto’s teruggedraaid naar een meer subtiele bewerking.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , , .

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *