Great British Landscapes

Ik lees niet veel fotobladen meer, maar Outdoor Photography uit Groot-Britannie is toch wel één van mijn favorieten. Mooie fotografie van Britse landschappen, met veel aandacht voor locaties, handig als je alleen in het weekend of tijdens een vakantie tijd hebt om in Groot-Britannie te fotograferen. Toch zie ik daar de laatste tijd iets minder diepgang en herhalen onderwerpen zich.

Steeds vaker verschuift mijn leespatroon naar internet. Ik volg een paar honderd weblogs die over fotografie gaan. Van algemene uitleg tot artikelen van fotografen. Nieuwe artikelen voeg ik toe aan mijn Instapaper lijst om die bij gelegenheid te lezen op de iPhone en iPad. Zo heb ik onderweg of voor het slapen een haast onuitputtelijke lijst artikelen om te lezen. Er blijft dan weinig tijd over voor foto tijdschriften.

Great British Landscapes

Ik wil een recent initiatief uitlichten die beide combineert. Tim Parkin en Joe Cornish (bekende fotograaf van Britse landschappen) zijn een nieuw initiatief gestart “Great British Landscapes“. Elke twee weken publiceren ze op hun website een serie artikelen die dieper ingaan op landschapsfotografie dan veel andere publicaties. Een deel is betaald, een deel gratis te bekijken. De site is helemaal gericht op landschapsfotografie in Groot-Britannie en alle bijbehorende onderwerpen.

Great British Landscapes video

Het mooiste vind ik echter dat een topfotograaf als Joe Cornish vrijwel elk nummer een filmpje van bijna een uur plaatst waarin hij gedetailleerd beschrijft hoe een goede, minder goede en verrassende foto tot stand zijn gekomen. Een nuttige tip vind ik zijn aanbeveling om een foto om te draaien zodat je objectiever de balans in de foto kunt beoordelen zonder afgeleid te worden door het daadwerkelijke onderwerp.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , .

4 Responses to Great British Landscapes

 1. Rob says:

  Kenneth, het lijkt me erg interessant om te zien welke blogs je allemaal leest, is het misschien een idee dat je hiervan een overzicht of zelfs een OPML bestand van kunt maken.

  In ieder geval interessant om er een artikel over te lezen!

 2. Een oudere versie staat op de links pagina van de site, maar ik zal proberen binnenkort een actueel beeld te geven.

 3. Rob says:

  De Blogroll link had ik even over het hoofd gezien…

  Ik kan weer even vooruit! ;-)

 4. nldazuu says:

  dit is weer zo’n nuttige topic waarvan ik denk, hoe kom je erop en hoe vindt je het! interessante App (herkenbare en must have) en die Britse site ga ik direct maar eens even toevoegen aan m’n favorites….
  Thanks Kenneth!
  //Dave
  ps. waarom verbind je géén vraag -en aanbodplaats aan je site DF.nl je zo creeër je één centrum rondom digitale fotografie…daar zal toch vast een verdienmodel (e-Commerce) aan gekoppeld kunnen worden? Je brengt kennis, vraag en aanbod bij elkaar….wellicht een soort van marktplaats je ziet dat op veel specifieke fora dit geprobeerd wordt maar niet slaagt….wellicht een tip….
  kijk ook eens naar Photofacts idee en database idee van Elja….

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *