Skye2008: Storr

Old Man of StorrThe Old Man of Storr is een begrip op Skye. The Storr is een berggebied dat bestaat uit een grote collectie wilde en vreemdgevormde rotsen, waaronder een rechtopstaande rots die ‘The Old Man’ heet en een rots die bekend staat als ‘The Needle’ en ‘The Cathedral’. De foto is het klassieke gezichtspunt van Storr, veel fotografen hebben de zonsopkomst al vastgelegd. In dit geval waren wij ongeveer rond half twaalf op de top, juist toen kwam de zon door het wolkendek. Een erg mooie wandeltocht die ook goed te doen is voor Hollanders die de rest van het jaar alleen een dijk beklimmen ;)

Vorig jaar ben ik er ook geweest, het weer was toen net zo goed, maar toen stond er een bord bij het eerste hek die je afraadde verder omhoog te klimmen. Toen ben ik zelf gestopt, ook omdat ik heel Trotternish Peninsula ook nog wilde afrijden. Dit jaar zijn we echter wel helemaal naar boven gegaan en dit was de beloning.

Vandaag was het weer even afkicken, een stuk kouder en meer wind dan gisteren, maar gelukkig nog steeds geen grote regenbuien. Echt Schots weer dat we eigenlijk de eerste twee dagen ook al hadden verwacht. Buien worden voor morgen wel voorspeld, maar eens aankijken hoe het dan wordt. We zijn vandaag weer richting Elgol getrokken, ditmaal bij daglicht en daarna naar Plockton op het vaste land gereden omdat in de heuvels daar de zon nog wel te zien was.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , , , .

5 Responses to Skye2008: Storr

 1. Als ergens trollen, reuzen en elfjes thuis horen is het wel in dit landschap. Schitterende foto waar ik toch wel zo’n 5 minuten naar heb zitten staren. Werkelijk prachtig.

 2. marco says:

  deze is gewoon prachtig

 3. Roel says:

  Dit is echt een prachtige foto. Mooi werk, Kenneth!

 4. Ine says:

  Echt schitterend deze foto.
  Hoe doe je dat toch Kenneth, behalve er naar toe gaan en een beetje fotografengeluk…
  Instellingen, filters enzo??

 5. Ik gebruik graduated neutral density filters (bovenzijde is donker, onderzijde is licht) om het contrastverschil tussen lucht en landschap terug te dringen. Hierdoor worden meer details zichtbaar.

  Dat de zon op het juiste moment door komt is geluk, op dat moment heb ik veel keer afgedrukt, subtiele verschillen in compositie gemaakt, etc. Voorbereiding speelde ook mee. Ik ken de locatie al, weet waar de zon ongeveer staat en dan komt het aan op de goede dag uitzoeken en de juiste tijd inschatten.

  Wil echter nog steeds een keer voor zonsopkomst er naartoe gaan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *