Witte diagonaal

Witte diagonaal

Al klauterend over de stenen aan de rand van de Oostvaardersdijk kwam ik het ene mooie plaatje na het andere tegen. Het licht van de zon gereflecteerd tegen de wolken wisselde constant van kleur en het koude witte kruiende ijs gaf een mooi contrast met de warme kleuren.

Hier heb ik gekozen voor een diagonale compositie waarbij de witte baan ijs langs de rotsen je oog van links onderin helemaal naar de boot (die ook hier half ingevroren in het ijs zat) rechts in het midden van de afbeelding leidt. Eigenlijk had ik de horizon volgens de geldende fotografische ‘regels’ nog op een- of tweederde van de hoogte moeten plaatsen, maar de compositie zou dan of de leidende witte lijn verliezen of een deel van de mooie warme lucht. Een compromis dus. De compositie werkt voor mij, dus het is een goede compositie ;)

Ik ga proberen dit jaar wat meer over mijn denkproces tijdens het nemen van foto’s te schrijven. Het is nuttig voor mij om mijn gedachten meer te vormen, maar hopelijk ook voor jullie om weer voor je eigen fotografie te gebruiken of het mee oneens te zijn.

Opzetflitsers

Ik ontvang vaak het verzoek om ook eens iets over flitsers te vertellen. Daarom heb ik gisteren een artikel aan DigitaleFotografieTips.nl toegevoegd met een introductie in de wondere wereld van opzetflitsers.

In de loop van het jaar zal ik meer aandacht besteden aan de verschillende vormen van flitstechniek. Het artikel begint met een stevig stuk theorie, daarna bespreek ik de keuze voor de flitser en een aantal creatieve keuzes. In latere artikelen ga ik vooral op dit laatste diepgaander in.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , .

2 Responses to Witte diagonaal

 1. Ben says:

  Hey Kenneth,

  Ik kijk minstens elke dag of je weer een nieuwe foto hebt geupload. Telkens val ik weer in verbazing hoe mooi je de wereld weergeeft. Fijn dat je wat gaat schrijven over flitsers! Persoonlijk zit ik ook te denken aan een opzet flitser voor mijn Nikon D80.

  Groeten,

  Ben

 2. Annemieke says:

  Hoi Kenneth,

  Nou dat is toevallig dat je juist nu iets over flitsers gaat schrijven. Afgelopen zaterdag naar een workshop geweest over dit onderbelichte onderwerp van de fotografie http://www.roodbootje.nl/week%202-2009.html (10-9) Ik kan wel wat herhaling gebruiken dus kijk er naar uit!

  Groet, Annemieke

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *