Kruiend ijs

Kruiend ijs

Dit was het eigenlijke doel van naar het Ijmeer gaan, het kruiende ijs. Ik kwam bij deze stapel uit na verder op de dijk de rode lucht te hebben gefotografeerd. Op zaterdag viel de hoeveelheid kruiend ijs me aan de kant van Durgerdam een beetje tegen (hoewel ook daar wel wat aardigs te halen viel, daarover later meer), dus de tweede dag van het weekend op de Oostvaardersdijk gaan kijken.

Deze stapel ijsschotsen was ruim een meter hoog en er zaten stukken bij van 1x1m tot 2,5-3cm dik! Het was een stukje lopen van waar ik de auto had geparkeerd, in eerste instantie had ik het ook niet gezien, pas door de dijk af te wandelen kwam ik het tegen. Daardoor kwam de zon al boven de dijk toen ik daar aan kwam. Dit gaf het geheel een sprankelende aanblik, het contrast tussen de door de zon verlichte delen en de schaduw gaf een mooi contrast tussen warm en koud licht.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , .

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.