Durgerdam jachthaven

Durgerdam jachthaven

Durgerdam, een dorpje in Waterland, Noord-Holland, ontstaan in 1422 nadat er een dijk werd aangelegd om een nieuwe overstroming als de Sint Elisabethsvloed te voorkomen. Ik was er eigenlijk nog nooit geweest, alleen langs gereden op weg naar Marken, maar in HET winterweekend van het jaar heb ik er een half uurtje rondgelopen.

Het dorpje is niet zo groot, maar wel erg pittoresk. Het is dan ook een beschermd dorpsgezicht en een populaire plek om naartoe te gaan in de zomer. In dat winter weekend had ik ‘s ochtends even het rijk alleen en ben ik van de ene kant naar de andere kant gelopen. Vanuit de richting Ransdorp kwam ik de jachthaven als eerste tegen, de boten waren vastgevroren aan het ijs.

Wat een heerlijk licht die ochtend…

Glasvezel

Wow, we gaan het meemaken. Na vele malen bellen en buren om mij heen die allemaal al weken zoniet maanden geleden een putjesgraver langskregen kreeg ik vandaag een brief in de bus dat ze begin februari mij ook eindelijk aan de Almeernet glasvezel willen helpen. Alleen dan wel op een maandagochtend, dat gaan we maar even niet doen.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , .

One Response to Durgerdam jachthaven

    Geef een reactie

    Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.