Weiland

Weiland

Nog een foto van de zonsondergang bij het Gooimeer vorig jaar. Met het regenachtige winterse weer van nu krijg ik echt zin in de lente.

Gels

Vandaag een pakje binnen gekregen van Flashgels.co.uk. Zoals je aan de URL kunt zien zaten er in het pakje een setje ‘gels’ voor een flitser. Dat zijn doorzichtige gekleurde strookjes die de flits een bepaalde kleur kunnen meegeven om bijvoorbeeld een bepaalde lichtbron te kunnen compenseren of een kleur mee te geven aan een achtergrond.

In het pakketje zitten onder andere Full Colour Temperature Orange (CTO) en Plus Green/Window Green gels die vaak worden gebruikt om licht van lampen te compenseren. Maar ook blauwe gels voor het afkoelen van de lichttemperatuur en neutral density gels om de sterkte van de flits verder te beperken. Ze komen in verschillende sterkten, 50 in totaal. Heb er ook gelijk een setje bungee cords bij gedaan om dingen te kunnen bevestigen.

De aankopen zijn geïnspireerd door David Hobby’s site Strobist.com, de site die je met minder meer laat doen. Wel typisch dat er juist meer door gaat kopen ;) Mijn set is nu compleet (voorlopig), een Manfrotto 001 Nano licht standaard met een LumoPro paraplu houder en Westcott 43″ opvouwbare paraplu. Off-camera zendertjes had ik al, de Cactus V2s. Nu nog een onderwerp, hopelijk binnenkort een sessie.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , .

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *