Saunaganger

Saunaganger

Grote consternatie op het Weteringcircuit een paar weken geleden. Iemand had een paspop op de koeltoren (voor de Noord/Zuid lijn) geplaatst. Dat is niet zo erg, maar de paspop zag er uit alsof hij in de sauna zat (de koeltoren geeft veel stoom af) en mensen belden ongerust de politie die meerdere keren(!) op de telefoontjes af ging.

Uiteindelijk is de paspop verwijderd, maar sinds dit weekend is hij weer terug in kleinere vorm. Je moet echt je best doen om hem nu te zien. Marien van Os heeft de eerdere Saunaganger, de verwijdering en de magische terugkeer vastgelegd.

Lightroom Week

Op DigitaleFotografieTips.nl is deze week de Lightroom week. Elke dag plaats ik een artikel over Adobe Photoshop Lightroom en ik geef één exemplaar van Lightroom weg aan de abonnees van de nieuwsbrief.

Canon EOS 550D

Vanmiddag heeft Canon de EOS 550D aangekondigd. Een 18 megapixel cropsensor camera met 1080p video opname mogelijkheid met 24,25 en 30 beelden per seconde. De camera heeft ook andere functionaliteit afkomstig van de 7D en heeft zelfs iets betere specificaties soms.

Waarom Canon besluit om 11 maanden na de 500D deze camera uit te brengen en er 18 megapixels in te stoppen ontgaat mij. Het zou misschien wel kunnen dat de beeldkwaliteit van de 18 megapixels niet al te beroerd is (ik twijfel daar aan), maar de doelgroep (beginners) beschikt zeker niet over de (dure) lenzen om effectief gebruik te maken van al die 18 megapixels.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , .

One Response to Saunaganger

  1. Marien says:

    Erg leuk dat je linkt naar mijn site! En zoals altijd is jouw kadrering strak! Gelukkig zit hij er nog en hopelijk blijft hij net zo lang zitten tot de metro klaar is en dat duurt nog wel even…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *