Eilean Donan Castle

Eilean Donan Castle

De ligging van Eilean Donan Castle is geweldig, midden in een loch dat richting zee (en Isle of Skye) loopt. Met de omringende bergen levert dit vaak bijzonder lichtomstandigheden op, zeker als de zon wordt gecombineerd met regenwolken (een kwartier hierna barst er een bui los die tot Glencoe, zie foto gisteren, niet meer zou stoppen).

In dit geval heb ik de belichting ingesteld op de lucht en gekozen de horizon te plaatsen op 2/3 van het beeld, zodat de wolken prominent naar voren komen. Door de belichting op de lucht in te stellen is het kasteel als silhouet te zien. Dit kan prima, het gaat om een beroemd gebouw en ook zonder het te kennen is het duidelijk dat het om een kasteel gaat.

Veel toeristenbussen stoppen bij het kasteel (daar zie je dit beeld), het is er vrijwel altijd druk. Aan de overkant van de brug op de doorgaande weg is een community hall waar je een stuk rustiger staat en een mooi uitzicht hebt op het kasteel. Je kunt ook de eerste weg rechts pakken voor de brug en naar boven op de heuvel rijden, er is daar een uitzichtpunt met een mooi zicht op het kasteel.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , .

2 Responses to Eilean Donan Castle

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *