Lightroom 3 beta 2

Lightroom 3 beta 2

Een foto van eerder deze maand, Scott Kelby geeft een overzicht van 20 jaar Photoshop geschiedenis op de Professional Imaging beurs. De originele foto is genomen met een hoge ISO waarde (ISO 1000) en is ongeveer voor de helft ingezoomd.

Het eindresultaat had ik met Lightroom 2 nooit kunnen bereiken, maar met de nieuwe Lightroom 3 beta 2 is dit dus mogelijk. Adobe heeft vannacht namelijk de tweede beta voor Lightroom 3 uitgebracht (link gaat naar DigitaleFotografieTips.nl artikel over de verbeteringen), waarbij veel lijkt te zijn gedaan met de feedback van de 350.000 fotografen die het programma hebben uitgeprobeerd.

De luminantie functie voor ruisreductie is nu weer beschikbaar (en sterk verbeterd, deze foto in een donkere omgeving profiteert daar erg van), je kunt videobestanden importeren (maar niet bewerken), de tone curve tool kun je nu laten werken als in Photoshop (je kunt de grafiek alle kanten op slepen op elk gewenst punt) en je kunt je camera aan de computer hangen en direct in Lightroom de foto’s laden zonder watched folders (als je een Nikon of Canon camera hebt). Verder is de performance aangepakt, het geheel voelt weer wat ‘snappier’.

Volgens mij veel mooie verbeteringen om het programma eens uit te proberen. Dit kan gratis met deze beta versie tot 30 juni 2010, verwachting is dat voor die tijd de (betaalde) uiteindelijke versie zal verschijnen. Tot die tijd ga ik een aantal van mijn foto’s door Lightroom 3 halen en kijken wat het verschil is met de Lightroom 2 versie.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , .

2 Responses to Lightroom 3 beta 2

  1. nldazuu says:

    Ben ook aan het spelen geslagen met LR3 beta 2, ben metname onder de indruk van de ruisreductie! Heb nog wel wat moeite met uploaden naar Flickr en de functie watermerk….merk ook dat e.e.a. wat soepeler draait, zal waarschijnlijk ook te maken hebben met de compactheid van de catalogus….

    • Ja, de ruisreductie is geweldig en in combinatie met de nieuwe '2010' processing een echte verbetering. Ik heb een aantal Schotland foto's opnieuw geprocessed en je ziet gewoon meer fijn-detail. Prettig :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *