Photographer’s Ephemeris

Photographer’s Ephemeris

Landschapsfotografen plannen de momenten waarop ze gaan fotograferen vaak op basis van de stand van de zon. Het vroege ochtendlicht of het late avondlicht geeft landschappen een gouden gloed en brengt de vormen duidelijker naar voren dan midden op de dag.

Lokale kennis is vaak onontbeerlijk om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. De gratis applicatie Photographer’s Ephemeris helpt je het juiste moment beter te bepalen. Op DigitaleFotografieTips.nl heb ik er een artikel over geschreven.

Adobe Creative Suite 5

Mocht je het nog gemist hebben, Adobe zal op 12 april meer details over Adobe Creative Suite 5 bekend maken, natuurlijk inclusief Photoshop CS5. Je kunt je hier aanmelden voor de video lancering die om 17.00u begint.

Op de site staan ook previews van functionaliteit, maar bekijk zeker deze video van Content Aware Fill in Photoshop CS5. Photoshop vult zelf de gaatjes in als je iets of iemand uit een foto hebt geknipt, waanzinnig.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , .

One Response to Photographer’s Ephemeris

  1. Kaj-Ivar says:

    Wat een prachtige foto! De kleuren zijn inderdaad zo mooi!!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *