Laig Bay Fotograaf

Opkomend hoog tij, bijna geen wolken voor de zon, wel wolken voor Rum en donkere rotsen leidden er toe dat we het eerste uur van de zonsondergang niet echt aan fotograferen toe kwamen. We hebben dat uur genoten van de zonsondergang en de grote golven die over de rotsen sloegen (en iemand met een Nikon D200 tot op het bot nat maakten). Dan is het een voordeel als je niet in je eentje bent, je hebt anderen om over fotografie te praten.

Toen de wolken wel voor de zon kwamen gingen we aan de slag, door het hoge tij waren er echter weinig interessante rotsen te vinden en heb ik een aantal foto’s gemaakt van mededeelnemers die een poging waagden. Dit is Bo uit Polen, ik kwam hem op de zondag voor de workshop in Mallaig al tegen. Het is niet zo’n groot dorp en als er iemand met een fotorugzak rondloopt is de kans redelijk groot dat het een deelnemer is. Hij had een Contax film camera en een Leica M9 bij zich en legde net als ik de wolken boven Rum vast vanaf het vaste land in Mallaig.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , , .

4 Responses to Laig Bay Fotograaf

 1. Sasbelgie says:

  Schitterende foto’s! Zelfs mijn man is onder de indruk;-)

  Hoe ben je deze fotoreis tegen gekomen? Ik ben ook op zoek naar een fotoreis.

  grt sasbelgie

  • Hoi Saskia, ik ben de workshop tegen gekomen omdat ik het fotoblog van Bruce Percy al een tijd volgde. Hij schreef steeds vaker over workshops die hij gaf en heb me zo uiteindelijk opgegeven. Hij organiseert vanuit Schotland, het is dus eigen vervoer naar de startlocatie en verder is slaapplek, eten en vervoer tijdens de workshop geregeld.

 2. Cees says:

  Mooie foto! De fotograaf voegt echt net iets toe aan de foto waardoor hij bijzonder wordt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *