Molinginis

Eigg (of beter gezegd Rum) ben je misschien wel een beetje zat, daarom nu een set foto’s van het eiland Harris/Lewis (het Zuidelijke deel is Harris, het Noordelijke deel is Lewis) waar ik de tweede week van mijn vakantie doorbracht. De ferry van Eigg kwam om 14.05u aan, om 14.30u moest ik met de auto mee op de ferry naar Skye, vervolgens een uur rijden naar Uig om vanaf daar de ferry te nemen naar Tarbert op Harris, waar ik de tweede week zou doorbrengen.

Een pijnpunt in Schotland zijn de ‘clearances’. Hierbij werden mensen van het midden van het land verdreven naar de kust of naar Amerika en Canada, zodat er waar ze woonden schapen konden grazen. Deze leverden meer op dan de mensen die er woonden. Door de plotselinge maatregel zijn door Schotland veel verlaten panden te vinden. In dit geval denk ik niet dat het dorp Molinginis is ontruimd, de vijf huizen op die locatie zijn gewoon verlaten.

In de tussentijd is er echter wel weer iemand bezig om de huizen te restaureren, het is een schitterende plek, morgen heb ik daar een foto van.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , .

2 Responses to Molinginis

  1. Guido says:

    Moliniginish is in 1963 door de laatste twee bewoners verlaten. In 1841 woonden hier 57 mensen in 9 huizen. Twee zijn momenteel bewoonbaar, het derde is een schuur voor vee.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *