Callanish Standing Stones

De Callanish Standing Stones zijn één van de hoofdattracties op Lewis, het doet een beetje denken vaan Stonehenge, hoewel minder groot. Dit monument van staande stenen is opgericht in de vroege bronstijd tussen 2900 v.Chr. en 2600 v.Chr. De stenen zijn geplaatst in een kruisvormig patroon met steencirkel, de hoogste steen is 4,8m hoog en staat aan de rand van een graftombe.

De foto is van het binnenste deel, net voordat een grote regenbui losbarstte (en windstoten van 70-80km/u) waarbij ik ruim 30 minuten heb moeten schuilen achter een paar stenen om niet al te nat te worden. Maar het was wat mij betreft de moeite waard, de donkere regenwolken bieden een mooi contrast met de lichtere stenen, ik heb kunnen profiteren van een moment dat niet meer dan 1 a 2 minuten duurde.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , .

One Response to Callanish Standing Stones

  1. robert amsterdam says:

    heel heel goed gedaan, kenneth. Zowel verhaal,, en zeer zeker het beeld

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *