Gelukkig

Gelukkig

De sneeuw is hier bijna helemaal gesmolten, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Twee weken geleden waren de bomen in het Weteringpark bedekt onder de sneeuw, het was windstil dus het bleef een groot deel van de dag aan de bomen zitten. Ik heb hier net zo lang gemanoeuvreerd totdat het kasteel in de achtergrond vrij was van de takken.

RAW bestanden converteren

Nieuwe Lezersvraag beantwoord op DigitaleFotografieTips.nl: De laatste tijd krijg ik steeds vaker vragen van bezoekers die recent een nieuwe camera hebben gekocht of gekregen, die altijd in RAW formaat hebben gefotografeerd en nu wordt opeens het RAW bestand van de camera niet meer herkend in hun favoriete fotobewerkingssoftware. Je moet dan vaak een nieuwe versie van het fotobewerkingsprogramma aanschaffen. Gebruikers die niet kunnen of willen upgraden blijven daarmee in de kou staan.

Na conversie van de bestanden met behulp van de Adobe DNG Converter kun je toch nieuwe RAW formaten in oudere software openen.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , .

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *