Lijnen

Lijnen

Bij het fotograferen ga ik vaak op zoek naar lijnen die het oog door de foto kunnen leiden. Zoals hier op een brug bij de Reguliersgracht in Amsterdam.

Gebruik lijnen in je composities

Op DigitaleFotografieTips.nl ben ik begonnen aan een serie over composities. De eerste aflevering gaat over het gebruik van lijnen in je composities. Lijnen, rondingen en vormen geven een sfeer aan een foto en zijn belangrijke hulpmiddelen om het oog door de foto te leiden. Met een uitgekiende compositie kun je het oog van de kijker langs de belangrijkste elementen van de foto leiden door goed gebruik te maken van rustpunten, zichtbare en gesuggereerde lijnen en visuele paden. Hoe het oog door het beeld wordt geleid en het effect van de lijnen is afhankelijk van het type lijnen en hoe ze in de compositie zijn opgenomen.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , .

One Response to Lijnen

  1. Cees says:

    Kenneth wat een mooie foto weer! Ik vind het zo leuk dat bij die sneeuw foto’s zo tijdloos worden. Bij deze foto ook weer, zou zo 50 jaar geleden gemaakt kunnen zijn.
    Mooi gebruik van lijnen!

    Fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *