Praktijktest 5D mark II

Las Vegas was de ideale locatie om de beeldkwaliteit van de 5D mark II te testen. De wens om alleen handbagage mee te nemen maakte namelijk dat ik maar een beperkt aantal lenzen mee kon nemen en mijn statief thuis moest laten. Ik had maar twee lenzen bij me, de 24-105 f/4 (met beeldstabilisatie) en de 17-40 f/4. Beide niet super lichtsterk, maar wel flexibel in te zetten en door de groothoek geschikt voor de vele grote gebouwen in Las Vegas.

Strip Vulkaan

Het gebrek aan statief kon ik soms ook compenseren door de camera op een muurtje te laten rusten. Hoewel de beschikbaarheid daarvan wel beperkt was. Om een zo stil mogelijk resultaat te krijgen en een compositie te maken met een lager standpunt kon ik gebruik maken van Live View. Mijn eerste camera die hierover beschikt en ik moet zeggen dat dit prima bevalt. Het is veel makkelijker een compositie te maken op het 3″ LCD scherm dan door de zoeker te kijken.

Encore New Year

Ik heb veel ‘s avonds gefotografeerd, de vele lichtjes zijn erg fotogeniek. Ik had eigenlijk wel verwacht dat er meer lichtuitstraling zou zijn, waardoor lagere ISO waardes gebruikt konden worden dan ik nu heb gedaan, maar ik moet zeggen dat de resultaten op ISO 1250-1600 niet tegenvallen. Eigenlijk is het met ISO 1000 vrij eenvoudig om met de ruisreductie functie in Lightroom de ruis te onderdrukken, met ISO 1600 blijft iets meer zichtbaar, maar dit wordt weer gecompenseerd door grotere fotobestanden met de mark II waardoor bij verkleining ruis wordt gereduceerd.

Trevi

Waar ik vroeger ISO 800 met de 5D aandurfde zal ik er nu niet aan twijfelen om ISO 1000-1600 te gebruiken. Waarbij een zo laag mogelijke waarde natuurlijk nog steeds de voorkeur heeft, maar beperkt licht hoeft in ieder geval niet einde oefening te betekenen. Verder ben ik erg verrast door de autofocus, ik heb eigenlijk nauwelijks problemen gehad dat de camera geen ‘lock’ kon krijgen, wat ik wel verwacht had aangezien dit niet echt ten opzichte van de 5D is gewijzigd. Misschien dat het grote contrastverschil daar bij heeft geholpen.

Klik op de foto’s om de grotere versie op het fotoblog te bekijken.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , .

4 Responses to Praktijktest 5D mark II

  1. Rob says:

    Foto’s zien er geweldig uit! Heb je ook een filmopname gemaakt van de fontein voor het Bellagio?

  2. Gerbren says:

    Hey Kenneth! Welkom terug! Mooie platen weer hoor! Ook op de Mark II overgestapt dus?! Ik heb ‘m nu ook een tijdje en ben er meer dan blij mee! Geweldig die ISO 1000+! Weet niet wat ik mee maak, in vergelijking met m’n 40D… :) Vandaag weer de hele dag binnen foto’s gemaakt tijdens een familiefeestje. Lekker de ISO op 1000 of 1600 en schieten maar met de sfeerverlichting zonder flitser… :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *