Flickr censuur

In mei heb ik zes jaar een Pro account op Flickr. In die tijd heb ik 4.654 foto’s gepubliceerd die totaal 84.546 keer zijn bekeken. Er is heel veel tijd gaan zitten in het beheren hiervan. De laatste tijd maak ik me echter steeds meer ongerust over de acties de Flickr onderneemt.

Zo worden er de laatste tijd zonder reden te geven constant gebruikers geband en als blijkt dat het ten onrechte was dan kan de data niet terug worden gezet. Niemand lijkt te hebben bedacht dat je een profiel ook inactief kunt maken met een simpele instelling en dat je dan beter niet meteen alle data weg kunt gooien, hoewel daar nu wel aan wordt gewerkt:

The lack of attention being paid to Flickr, whose customer service reps appear to lack technical expertise as well as graciousness, seems like another example of Yahoo neglecting a service it bought despite that service having a large, loyal userbase. After news leaked that Yahoo planned to sunset or get rid of the social bookmarking service Delicious, fear spread that Yahoo would nix Flickr next.

Yahoo’s ultimate response to the recent Flickr drama is a good sign for fans of the service. While it was about a day late, Yahoo/Flickr did the necessary things: apologized, fixed the problem, arguably overcompensated Mr. Wilhelm, and are working on a solution to prevent the same mistake in the future. But we appreciate the reminder that the internet is not written in ink. – New York Observer

Thomas Hawk, een van de meest actieve Flickr gebruikers, maar ook een van de grootste criticasters schrijft er regelmatig over. Ik zou het erg jammer vinden als deze incompetentie de populariteit van Flickr gaat schaden, het blijft nog steeds één van de betere foto websites en gemeenschappen.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met .

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *