Langs de Amstel

Langs de Amstel

De sfeer was erg goed in Amsterdam gisteren, de renners werden luidkeels aangemoedigd, zeker als het ook nog een Raborenner was dan kon je hem al ver van tevoren horen aankomen.

Deze foto heb ik genomen bij de Amstel, door een relatief snelle sluitertijd te kiezen van 1/400s kon ik de renner goed vastleggen, hoewel de 5D (en de fotograaf!) er af en toe wel naast zat. Ze ontwikkelen een geweldige snelheid tijdens zo’n tijdrit, dit voegt een extra uitdaging toe, maar het is ook mooi dat je de renners één voor één te zien krijgt.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , .

One Response to Langs de Amstel

 1. Jac. Lammers says:

  Beste Kenneth Verburg,

  Een andere reactie dan op bovenstaande foto.

  Met veel plezier lees ik – als iets meer dan beginnend amateurfotograaf – je diverse fototips. Nu zou ik graag een tip van een geheel andere orde ontvangen.

  Ik fotografeer met een Sony Cybershot DSC W120. Voor het 'huis-tuin-keuken-gebeuren', niets mis mee. Eventueel corrigeer ik IETS via Picasa-3.

  Maar ik wil nu meer. Ik zie door al die vele, vele test, door de bomen het bos niet meer. Welke camera (en lenzen) zal ik nu aanschaffen?

  Het liefst fotografeer ik portretten – mijn voetballende zoon – de natuur tijdens mijn wandelingen – en macro. Dat zijn wel de voornaamste doelen waarvoor ik een nieuw apparaat / lenzen nodig heb. Videomogelijkheden zijn beslist niet nodig.

  Spiegelreflex-Toestellen met 1.001 mogelijkheden, bieden mij veel te veel mogelijkheden. Ik wil graag fotgraferen 'op de automaat' maar zeker ook handmatig.

  Is de nieuwe "Micro Four Thirds"(?) niet de ideale oplossing voor mij? En zo ja, welk merk? Maar welke lenzen daar dan bij gekocht, terwijl ik toch zo min mogelijk van lens wil verwisselen. Je ziet, erg veel wensen heb ik niet …. :-))

  Een tele tot zeker 200 mm (liever 300 mm?) heb ik toch wel nodig voor sport en portret; lijkt mij. Voor de overige situaties, denk ik toe te kunnen met een lens tot 200 mm. En voor macro dan? Terwijl ik eigenlijk ook wel gek ben op een behoorlijke groothoek (18mm?)

  Je ziet, ik heb nogal wat vraagtekens. Toch zou ik het zeer waarderen, indien jij mij van advies wilt dienen.

  Hiervoor bij voorbaat dank en veel succes met je puike site.

  Met vriendelijke groet,

  Jac. Lammers
  Amersfoort.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *