Laig Bay, Isle of Eigg

Laig Bay, Isle of Eigg

Zo, ik ben weer terug in Almere. De foto’s zijn overgezet van laptop naar mijn computer, dus ik kan ze nu aan jullie laten zien. De eerste week heb ik doorgebracht op Isle of Eigg, tijdens een workshop van de Schotse fotograaf Bruce Percy. We hebben eigenlijk de hele week doorgebracht op het strand, opstaan om 05.00u om tot 09.00u te fotograferen en van 18.00u tot 21.30u ‘s avonds op het strand. In de tussentijd ruimte voor ontspanning en feedback (besprekingen van de foto’s en bewerkingstips).

Je zult deze week vaak het Isle of Rum zien, vanaf Eigg is er geen ontkomen aan en waarom zou je ook, het is een schitterend eiland als onderwerp of als achtergrond. De reden is dat we alle dagen maar twee stranden hebben bekeken. Dat was heel saai geweest op elk ander eiland, maar Eigg is beroemd om het strand bij Laig Bay waar vele verschillende interessante rotsformaties zijn te vinden, naast een schitterend strand. Daarnaast was het licht en de zee tijdens elke sessie anders, waardoor je steeds je onderwerpskeuze moest aanpassen en zo leerde omgaan met de omstandigheden.

Deze foto is genomen aan het einde van de eerste sessie, de eerste avond. Het strand bij Laig Bay heeft verschillende kleuren zand, deze kleine rivier woelt het zand om waardoor het donkere zand naar boven komt en zo een interessant patroon aan de voorgrond toevoegt. Tijdens de workshop hebben we geleerd goed te kijken naar lijnen, in dit geval wordt het oog naar Rum geleid. Hetzelfde doen de wolken bovenaan die extra beweging laten zien doordat de sluitertijd 30 seconden is, omdat het al vrij donker was.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , , .

6 Responses to Laig Bay, Isle of Eigg

 1. Joep says:

  De patronen in het zand op de voorgrond vormen inderdaad een erg mooi lijnenspel om je zo naar het echte onderwerp van de foto te leiden. Erg mooi gedaan, vooral door de minimale kleuren in de foto. Ben benieuwd wat je ons deze week allemaal gaat laten zien.

 2. Pieternell says:

  Wat een geweldige foto weer. Ik ben zeer zeer benieuwd wat er allemaal komen gaat deze week.

 3. Stapfoto says:

  @KenVerburg Helemaal jaloers ;-) Wj hadden in juni alleen maar strakblauwe luchten in Schotland!

 4. RaymondKlaassen says:

  @KenVerburg Wauw Kenneth zijn weer mooie plaatjes. De foto met de regenboog en het huis is tot nu toe mijn favoriet!

 5. Ramon says:

  Erg fraaie plaat Kenneth! De patronen in de voorgrond trekken je helemaal de foto in.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *