Sunny Rum

De enige ochtend waarbij de zon op Rum viel, waardoor het eiland voor ons gevoel minder op Mordor leek dan de dagen ervoor. Het kwam op een moment dat we eigenlijk al wilden verplaatsen, maar opeens kwam daar toch de zon door. Ik heb gebruik gemaakt van de lijnen in het zand om het oog richting het eiland te leiden. De timing was belangrijk zodat de groeven zichtbaar waren en niet werden overspoeld door de golven.

ND Filters

Voor de vakantie heb ik een set Lee ND Filters gekocht waarmee ik, zoals je hebt kunnen zien, heb geexperimenteerd tijdens de workshop op Isle of Eigg. Mijn ervaringen heb ik beschreven in een nieuw artikel. Neutral Density filters kun je gebruiken om licht tegen te houden en hierdoor de sluitertijd te vertragen. Hierdoor kun je allerlei creatieve effecten bereiken met beweging in wolken, mistig zacht water, etc. Maar een ND filter kan ook helpen om op een zonnige dag toch met een wijd open diafragma (een laag f-getal) te kunnen fotograferen en zo een beperkte scherptediepte te krijgen. Deze effecten zijn lastig na te bootsen in een digitale donkere kamer.

Lees het volledige artikel over langere sluitertijden met ND Filters op DigitaleFotografieTips.nl.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , , .

One Response to Sunny Rum

  1. DeniseM says:

    Wauw, ik ben hier voor het eerst. Wát een gave foto zeg!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *