Loch Coruisk

De rit terug van Harris naar Newcastle voor de ferry (exclusief de ferry van Harris naar Skye bijna acht uur) heb ik in twee stukken geknipt, zodat ik nog even wat tijd had op Skye rond te kijken. Toen ik op dit eiland rondreed kreeg ik een beetje het gevoel alsof ik thuis kwam, toch wel apart. Ik besloot nog even in Elgol te gaan kijken, overdag was ik er nog nooit geweest en er was een kans op regenbogen met dat wisselvallige weer.

De regenboog was te zien in Torrin, in Elgol was de lucht weer strakblauw. Het uitzicht op de Cuilin (zeg Koelin) vanuit Elgol blijft toch een indrukwekkend gezicht, hoewel het licht op deze foto niet ideaal is (vlak, echt midden-op-de-dag licht, zo ziet het er ‘s avonds uit).

Alleen de rit van Broadford naar Elgol is al de moeite waard, na Torrin rij je op een single-track road langzaam een berg op (uit ervaring niet ideaal als de zon laag staat tegen zonsondergang), om aan de andere kant een afdaling te maken van 25%(!). Voordat je naar beneden gaat zie je Isle of Rum (ik dacht nog “he, Elgol lijkt wel erg op Rum”) voordat je rechtsaf naar dit beeld draait. Love it!

De boot die je op de foto ziet is de Bella Jane. Deze vervoert tot eind september dagelijks bergbeklimmers en wandelaars over Loch Coruisk naar het hart van de Cuilin op Skye.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , .

One Response to Loch Coruisk

  1. gerda postma says:

    Mooi Kenneth ! Geniet elke dag van je foto’s en ander nieuws.
    En ja, Elgol, deze plek, voor mij de mooiste plek op Skye. Je moet wel de weersomstandigheden mee hebben. Liefst zgn. slecht weer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *