Hypersync

Highspeed Sync

Model: Margarita | Aankleding: Inge Baas (La Victorian Rose) | Makeup: Fatima Aouattah en Barbara Gouverneur | Locatie: Bioscoop Utopolis Almere

De grote ramen achter in de bioscoop trokken de aandacht. De zon was echter behoorlijk fel, dus een snelle sluitertijd van 1/800s was vereist om nog wat details te kunnen zien in de achtergrond. Normaal gesproken loop je met een snelle sluitertijd tegen de camera sluitertijd limiet aan van 1/200 of 1/250s aan. Als je dan sneller fotografeert wordt een gedeelte van de foto helemaal zwart weergegeven.

Met behulp van de Pocketwizard FlexTT5 zender kun je echter ook sneller fotograferen, omdat je gebruik kunt maken van de TTL Hypersync techniek. De flitser geeft dan snel korte flitsen uit, waardoor de kracht van de flitser afneemt, maar je wel een foto kunt maken met een snelle sluitertijd zonder zwart vlak in beeld.

Ik heb gebruik gemaakt van een Canon Speedlight 580EXII die in een Westcott 43" shoot through paraplu flitste, geplaatst op een Manfrotto lichtstatief. Voor deze foto heb ik gebruik gemaakt van Canon’s ETTL flitsmeting, via een PocketWizard FlexTT5 transceiver verbonden met de hotshoe op de camera en de hotshoe van de flitser. Ik heb -1 stop flitscompensatie toegepast.

Geplaatst in Fotos, Weblog en getagged met , , , , .

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *