Elf Fantasy Fair 2011 Haarzuilens

Flower Elf

Dark QueenAfgelopen zaterdag was ik op de Elf Fantasy Fair 2011 bij Kasteel de Haar in Haarzuilens. Sinds 2001 komen fantasy liefhebbers hier bij elkaar om elkaar te ontmoeten, nieuwe kostuums te tonen en kostuums uit te breiden. Ongeveer 2/3e van de bezoekers is ook daadwerkelijk verkleed als elfje, ork, Alice in Wonderland / Star Wars / Manga / Steampunk figuur. Een ideaal evenement dus voor fotografen om te werken aan portretfotografie.

We kwamen net na de opening rond 10.00u aan, het was toen nog vrij rustig op het terrein, waardoor we eerst een rondje liepen zonder veel foto’s te maken. Een klein uurtje later werd het al snel gezellig druk en kwam het ene mooie kostuum na het andere langs. Het mooie is dat alles door elkaar heen loopt en iedereen elkaar in hun waarde laat.

Het lastige bij dit soort evenementen is altijd dat je niet de enige fotograaf bent. Het is soms een kwestie van geduld en geluk hebben om de juiste persoon op de juiste plek te treffen.

Een aantal fotografen vragen hun onderwerp om even naar een rustiger deel mee te lopen, maar ik probeer er meestal het beste van te maken op de locatie zelf. Het is al lastig genoeg dat iemand met een mooi kostuum maar heel langzaam over het terrein kan lopen. Gelukkig hebben veel mensen er wel begrip voor als je een foto wilt maken, ze voelen zich vaak vereerd.

Techniek: Zaterdag was er veel sluierbewolking waardoor het zonlicht werd afgeremd. Maar eigenlijk was dat een goed iets, want daardoor werden de schaduwen veel zachter. De wolken maken van het zonlicht een veel grotere lichtbron, hoe groter de lichtbron hoe zachter het licht. Vorig jaar had ik nog een flitser nodig om donkere schaduwen wat op te lichten. In de meeste gevallen gebruik gemaakt van de Canon 70-200mm f/4 IS lens.

Star Wars 501st Legion
Aragorn en Captain Jack
Manga
Beauty and the Beast

Bekijk hier de resultaten van de 2012 editie.

Geplaatst in Fotos, Shoots en getagged met , , .

4 Responses to Elf Fantasy Fair 2011 Haarzuilens

      Geef een reactie

      Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *