Cornwall 2011: St. Michael’s Mount

St. Michael's Mount

Tijdens de Meivakantie ben ik samen met mijn vader naar Cornwall, Engeland geweest voor een week. We hebben een huisje in Marazion gehuurd en vanaf daar zijn we steeds op pad gegaan. Marazion is bekend om St. Michael’s Mount (de Engelse tegenhanger van Mont Saint Michel in Frankrijk), waar je tijdens eb naar toe kunt lopen over een pad in de baai.

Helaas was het vaak bewolkt of regende het tijdens de zonsondergangen en zonsopkomsten, maar tegen het einde van de week werd het weer steeds beter, met het hoogtepunt op vrijdagavond. Toen kon ik bovenstaande foto maken. Het leek toen alsof de zon weer onder zou gaan zonder de baai in een gouden gloed te dompelen. Maar een kleine 10 minuten na zonsondergang verschenen opeens deze lichtaccenten bij de wolken. Een beloning voor het geduld en drie bezoeken aan het strand van Marazion.

Techniek – Bij bovenstaande foto heb ik gebruik gemaakt van een 2-stops grijsverloopfilter van Lee om de lucht extra te benadrukken, maar ook de sluitertijd extra te vertragen – tot 3,2s – zodat er mee beweging in de zee zou ontstaan. In korte tijd heb ik zo vijf foto’s geschoten waarbij de golven er in deze foto het beste uit kwamen.

Onderstaand meer foto’s genomen tijdens de verschillende bezoeken aan het strand:

St. Michael's MountSt. Michael's Mount DiptychMarazionSt. Michael's MountSt. Michael's Mount Diptych 2St. Michael's MountSt. Michael's Mount

Geplaatst in Fotos, Shoots en getagged met , , .

3 Responses to Cornwall 2011: St. Michael’s Mount

    Geef een reactie

    Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *