Cornwall 2011: Attracties

Eden Project

Een nieuwe set foto’s van de afgelopen meivakantie in Cornwall. Vooral aan het begin van de week viel het weer niet altijd mee en hebben we een aantal bekende toeristische attracties bezocht in de hoop dat het wolkendek wat zou splijten voor landschapsfoto’s later in de week. We bezochten Eden Project, The Lost Gardens of Heligan en Minack Theatre.

Eden Project Achtervolging

The Lost Gardens of Heligan

Victoriaanse tuinen die in verval zijn geraakt, maar enkele jaren geleden zijn herontdekt. Gigantische rhododendrons, een echte jungle, een boswandeling met gigantische beelden en een tuin waaruit verse groenten worden gehaald.

Gian't Head

Mudmaid

Bamboe Triptych

Eigenwijs

Appelbomen

Minack Theatre

Rowena Cade gebruikte haar huis om een toneelgezelschap een voorstelling te laten spelen, maar bedacht dat dit beter kon. Ze hakte een theater uit in de rotsen naast haar huis waar jaarlijks vele voorstellingen werden gehouden. Haar hele leven heeft ze het theater uitgebreid en nog steeds worden er in de zomer voorstellingen gehouden, met de Atlantische Oceaan op de achtergrond.

Minack Theatre Diptych

Minack Theatre

500px.com – Afgelopen weekend heb ik 500px.com ontdekt. Mooi aan de site vind ik dat de kleine weergaven van de foto’s (thumbnails) lekker groot zijn. Je kunt veel beter beoordelen vanaf de kleine weergave of de grote versie van de foto interessant is. Naast je profielpagina met foto’s krijg je ook een Collectie pagina op gebruikersnaam.500px.com, waarin je foto’s groot worden weergegeven, die je kunt integreren in je eigen website. Op een blog kun je het verhaal achter de foto vertellen en andere gebruikers kunnen een reactie achterlaten op de ‘wall’. Daarnaast is de kwaliteit van de foto’s op de site heel erg hoog, het lijkt wel of de beste fotografen van Flickr zich tot de site voelen aangetrokken. Meer over de site op DigitaleFotografieTips.nl
Geplaatst in Fotos, Shoots en getagged met , , .

3 Responses to Cornwall 2011: Attracties

 1. robert amsterdam says:

  Dank voor de 500pix tip, Kenneth, de site oogt inderdaad heel erg goed, zeker met jouw prachtig werk :-) Ik hou van een egaal donker fond voor fotografie.

  Vraag: zie ik het goed dat je helaas niet zelf kunt bepalen welke uitsnede de rechthoekige thumb nail uit het staande of liggende beeld zichtbaar wordt? Zodat in jouw reeks in twee gevallen een – overigens heel fraaie Schotse – wolkenlucht is te zien als thumb nail.

  Voorts ben ik ook huiverig voor ongeoorloofde doorverkoop van én je adres én je fotobeelden aan derden.

  Met groet, Robert

 2. Hoi Robert,

  Uitsnedes kun je helaas niet zelf aanpassen, dat pakt soms helaas ietwat verkeerd uit, maar ook bij Flickr en op mijn eigen site heb ik die keuze niet.

  De algemene voorwaarden scheppen in je twijfels misschien wat duidelijkheid: http://500px.com/terms. Ik denk dat verder hetzelfde van andere diensten eventueel ook kan worden gezegd, dan is de keus via je eigen site foto’s delen en aanbieden of via zo’n dienst.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *