Cornwall 2011: Landschappen

Bodmin Moor

Jullie hadden nog een serie tegoed van mijn vakantie in Cornwall. Deze serie gaat over de landschappen van Cornwall, van de vreemd gevormde rotsen in Bodmin Moor naar de kustlandschappen van Porth Nanven, Bedruthan Steps en Godrevy Point.

Bodmin Moor

Porth Nanven

Porth Nanven

Godrevy Point

Godrevy Point SurfGodrevy Point

S-en in het landschap – Rondingen en bochten geven een prettig, sierlijk en impactvol effect aan het beeld. Het is een natuurlijke vorm die je vaak in landschappen kunt vinden, maar ook de veren van een vogel, moderne auto’s of de vormen van je model. Een ronding leidt het oog in een vloeiendere en vrijere manier door de foto dan een diagonale lijn, hierdoor krijg je als kijker een vrijer en ruimtelijker gevoel. Alsof je meer tijd krijgt om de foto te bekijken. Onderstaand twee voorbeelden:

S-en in het landschap

Bedruthan Steps

Bedruthan StepsBedruthan Steps

Geplaatst in Fotos, Shoots en getagged met , , .

3 Responses to Cornwall 2011: Landschappen

  1. E-mile says:

    Wat een prachtige foto’s weer, Kenneth! Ik geniet elke keer weer van je foto’s en loop thuis al te hinten dat wij misschien ook eens richting Engeland en/of Schotland moeten gaan qua vakantie…

  2. Bob says:

    Prachtige serie. Geweldige schoolvoorbeelden van “S-en in het landschap”!

  3. Jesper says:

    Prachtige fotos, ik ben nu overtuigd dat ik voor mijn rondreis door Groot-Brittannie ook een goede camera ga kopen! Leuk ook de uitleg bij S-en in het landschap!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *